Lukija huolestui houkuttavasta paikasta rautatien kupeessa: ”Olen nähnyt useamman kerran lapsia tuossa luiskalla”

1
Lukija lähetti Kangasalan Sanomien toimitukseen kuvan vaaranpaikasta, johon hän on törmännyt lapsenlapsensa kanssa Vatialassa.
Lukija lähetti Kangasalan Sanomien toimitukseen kuvan vaaranpaikasta, johon hän on törmännyt lapsenlapsensa kanssa Vatialassa.

Huolestunut lukija otti yhteyttä Kangasalan Sanomiin ja esitti pelkonsa rautatiesillasta. Ekaluokkalaisen mummoksi esittäytyvä nainen kertoo huomanneensa pientä koululaista saattaessaan todellisen vaaranpaikan Vatialassa.

– Holvastintien ylittävälle rautatiesillalle voi esteettä kiivetä sillan alta. Sen jälkeen kun sillan alla penkere laatoitettiin ja sinne laitettiin penkki, paikka näyttää houkuttelevan pysähtymään ja kokeilemaan kiipeilytaitoja. Olen nähnyt useamman kerran lapsia tuossa luiskalla ja meidänkin koululaisella on paikkaan vetoa, lukija kertoo.

Hän kuvailee, että luiskan alle jää kaiken lisäksi piilopaikka, joka lisää kiinnostusta.

– Itse radan vieressä luiskan jälkeen ei ole verkkoaitaa tai muuta estettä, vaan rata-alueelle näyttää todellakin pääsevän. Muutama harva pensas ei kiipeämistä estä, hän ihmettelee

Kyseinen paikka on Holvastintiellä Linkosuon jälkeen Nattarin kyltin kohdalla.

– Vatialassa asuu paljon lapsiperheitä ja Holvastintie on tärkeä koulureitti. Siksikin vaaranpaikan nostaminen julkisuuteen ja korjaaminen on minusta tärkeää, lukija korostaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Väylävirasto vastaa rata-alueista

Kangasalan kaupungin liikenneinsinööri Jutta-Leea Ylönen kertoo, että kaupungille ei ole tullut kyseisestä paikasta palautetta.

Rautateistä ja rata-alueista vastaa Väylävirasto.

– Yleisesti voi todeta, että kaupunki toteuttaa palautteiden perusteella pieniä liikenneturvallisuustoimenpiteitä hallinnoimilleen alueille. Vaikka rautatiet ovat Väyläviraston hallinnoimia, niin esimerkiksi tänä vuonna kaupunki on toteuttanut yhteistyössä Väylän kanssa Ruutanaan rautateiden varsille aitoja, jotka estävät radan ylittämisen, Ylönen kertoo.

Myöskään Väylävirastolle ei ole tullut kohteesta valituksia, sanoo radan kunnossapitoyksikön Länsi-Suomen aluevastaava Heikki Virtanen.

Hän kertoo, ettei radalle pääsyä ole estetty, koska paikkaa ei ole tunnistettu ongelmakohteeksi.

– Jokainen silta on kuitenkin periaatteessa riskikohde risteävän väylän vuoksi. Aitauskohteita toteutetaan pääosin yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa, Virtanen toteaa.

Hänen mukaansa paikan turvallisuuden lisääminen ei kuulu tällä hetkellä Väyläviraston työohjelmaan, mutta se voi sinne toki vielä tulla.

– Rautatiealueella liikkuminen on sakon uhalla lailla kielletty, koko rataverkkoa ei voida kuitenkaan aidata, Virtanen huomauttaa.

1 kommentti

  1. Itsekin olen jututtanut kolme skeittaripoikaa pois tältä paikalta. He toki saivat kiksinsä autotielle tunnelin kaltevaa reunaa alas skeitatessaan. Hyvä olisi saada aita, jotta radalle kiipeäminen ei houkuttele. Kuitenkin paikka aivan päiväkodin vieressä ja lähellä toista päikkyä sekä ala- ja yläkoulua.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.