Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lukio takana, elämä edessä

Kangasalan lukiolla nähtiin joukko kauniita ja komeita ylioppilaita sekä liikuttuneita läheisiä lauantain valmistujaisjuhlassa. Lukion ja kirjoitusurakan päättymiseen liittyy onnea ja helpotusta, mutta samalla myös haikeutta.

Uutiset - 4.6.2016 kello 13.45
Kangasalan Sanomat
Lukio takana, elämä edessä
Äiti ja tytär Eija ja Johanna Mattila poseeraavat isän ikuistaessa perheelle tärkeän hetken.

– Lukiossa on ollut aivan mahtavaa. Osa kavereistani kirjoittaa vasta ensi keväänä, joten heitä tulee ikävä. Olen kuitenkin onnellinen, että urakka on nyt ohi, Johanna Mattila kertoo.

Hän on perheen nuorimmainen, mikä saa myös äiti Eijan haikeaksi. Johanna on hakenut syksyksi opiskelemaan ja on mahdollista, että pian edessä on muutto omaan kotiin.

– Sehän se juuri niin haikeaa onkin. Nämä ovat kolmannet ja viimeiset lakkiaiset meidän perheessä. Olen toki myös onnellinen ja helpottunut, äiti toteaa.

Punaisessa mekossa juhliva Katri Konttila on hakenut Tampereen yliopistoon opiskelemaan englannin kieltä.

– Pääsykokeet olivat aika vaikeat. Jos en pääse sisään, niin pidän välivuoden ja opiskelen avoimessa yliopistossa.

Konttila aikoo juhlia valkolakkiaan ensin perhepiirissä ja illemmalla yhdessä kavereiden kanssa. 

Onnittelijoiden piirittämä Benjamin Linna ei ole vielä pohtinut jatko-opintoja. Hänellä on muita suunnitelmia, jotka toteutetaan ensin.

– Lähden ensi vuodeksi Pohjois-Amerikkaan pelaamaan jääkiekkoa. Sen jälkeen menen armeijaan. On ihan hyvä, että tässä on pari välivuotta, niin saan miettiä tulevaisuutta rauhassa, Linna toteaa.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös