Lukion musiikkiluokkien esitys lumosi irlantilaisvieraan – lähetystö väläytti myös yhteistyötä

0
Eddie Brannigan on toiminut Irlannin suurlähettiläänä Suomessa viitisen kuukautta. Kangasalla käydessään hän tapasi muun muassa Kaarina Maununtyttären. Historiallinen tarina teki vaikutuksen kohteliaaseen vieraaseen. Kuva: Marja Aaltio

Irlannin lähetystön väliaikainen johtaja, asiainhoitaja Eddie Brannigan tutustui Kangasalaan torstaina. Viitisen kuukautta tehtävässään toiminut Brannigan saapui Kangasalle Tampereen kautta. Idea vierailusta syntyi, kun Kangasalla huhtikuussa järjestettävän irlantilaisen musiikin festivaalin järjestäjät olivat yhteydessä lähetystön uuteen johtajaan.

Asiainhoitaja Brannigan tapasi Kangasalla muun muassa kuningatar Kaarina Maununtyttären, joka kertoi vieraalle palan Kangasalan historiaa. Historiallinen tarina teki vaikutuksen kohteliaaseen vieraaseen.

Kaupungin edustajat, kehitysjohtaja Patrik Marjamaa ja Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, esittelivät suurlähettiläälle puolestaan nyky-Kangasalaa faktojen valossa.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna kolmatta kertaa järjestettävä irlantilaisen musiikin festivaali tuo Kangasalle muusikoita Irlannista, mutta tarjoaa myös kangasalalaisille muusikoille mahdollisuuden esiintyä ja soittaa yhdessä vieraiden kanssa.

Vieras löysi yhtäläisyyksiä Kangasalan ja oman kotimaansa haasteiden välillä. Branniganin mukaan Irlannissa on kamppailtu keskittymisen kanssa. Monet pienet kaupungit ovat sulautuneet suurempiin esimerkiksi Dublinin alueella. Hänellä oli myös esimerkkejä pikkukaupungeista, jotka ovat onnistuneet välttämään keskittymisen ja säilyttämällä omaleimaisuutensa. Samaa hän toivoi Kangasalle.

Kangasala Irish Festivalin koordinaattori Tuuli Rantala edustajat puolestaan kertoivat festivaalin taustasta. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna kolmatta kertaa järjestettävä irlantilaisen musiikin festivaali tuo Kangasalle muusikoita Irlannista, mutta tarjoaa myös kangasalalaisille muusikoille mahdollisuuden esiintyä ja soittaa yhdessä vieraiden kanssa.

Asiainhoitaja Brannigan tutustui myös Kangasalan lukion musiikkiluokkiin sekä Wääksyn maatilaan ja sen hevosiin.

Lukion musiikkiluokkien esitys teki häneen vaikutuksen. Brannigan tarttui lukiolla myös hänelle tarjottuun ukuleleen ja soitti muutaan soinnun.

Päivi Kuusivaaran mukaan vierailu poikii jatkossa yhteistyötä.

– Samalla vahvistui Kangasalan maine Suomen irkkumusiikin ykköspaikkana, summasi Kuusivaara vierailun päätteeksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.