Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lukutaitoa leikiten huipentui piirustuskilpailuun

Kangasalan kirjaston lastenhanke Lukutaitoa leikiten päättyi toukokuun lopussa. Hankkeen tavoitteena oli kehittää alle kouluikäisten lasten kirjastopalveluja, saada niille lisää näkyvyyttä ja edistää lapsiperheiden lukuharrastusta.

Uutiset - 31.5.2018 kello 10.25
Kangasalan Sanomat
Lukutaitoa leikiten huipentui piirustuskilpailuun
Kouluikäisten sarjan voitti 11-vuotias Silja.

Hankkeen aikana kartoitettiin kirjaston yhteistyökumppaneiden tarpeita ja toiveita. Aiheesta kysyttiin myös lapsiperheiltä. Saatujen tietojen pohjalta on suunniteltu toimintamalli, jota on tarkoitus hyödyntää myös jatkossa.

Projektityöntekijä vieraili Kangasalla perhekerhoissa kertomassa kirjaston lastenpalveluista ja lukemisen tärkeydestä. Hän laati kirjalistat lastenkirjallisuudesta ja vanhemmuutta tukevasta kirjallisuudesta sekä esitteen kirjaston lastenpalveluista. Lisäksi nyt on tarjolla satupassi lapsen ja aikuisen yhteisten lukuhetkien innoittajaksi.

Pääkirjaston lasten monitoimitilaa on uudistettu, ja sieltä löytyy uusia lautapelejä ja muuta rekvisiittaa.

– Hankkeen huipennuksena kirjasto järjesti huhtikuussa lasten piirustuskilpailun 10-vuotiaan kirjastoauto Kotikujan Konstan kunniaksi, kirjastovirkailija Riina Dahlman kertoo.

Teemana oli Tulevaisuuden kirjastoauto ja sarjoja kaksi, alle kouluikäiset ja koululaiset. Yleisö sai äänestää molemmista sarjoista oman suosikkinsa.

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös