Lukutaitoa leikiten huipentui piirustuskilpailuun

0
Kouluikäisten sarjan voitti 11-vuotias Silja.

Kangasalan kirjaston lastenhanke Lukutaitoa leikiten päättyi toukokuun lopussa. Hankkeen tavoitteena oli kehittää alle kouluikäisten lasten kirjastopalveluja, saada niille lisää näkyvyyttä ja edistää lapsiperheiden lukuharrastusta.

Hankkeen aikana kartoitettiin kirjaston yhteistyökumppaneiden tarpeita ja toiveita. Aiheesta kysyttiin myös lapsiperheiltä. Saatujen tietojen pohjalta on suunniteltu toimintamalli, jota on tarkoitus hyödyntää myös jatkossa.

Projektityöntekijä vieraili Kangasalla perhekerhoissa kertomassa kirjaston lastenpalveluista ja lukemisen tärkeydestä. Hän laati kirjalistat lastenkirjallisuudesta ja vanhemmuutta tukevasta kirjallisuudesta sekä esitteen kirjaston lastenpalveluista. Lisäksi nyt on tarjolla satupassi lapsen ja aikuisen yhteisten lukuhetkien innoittajaksi.

Pääkirjaston lasten monitoimitilaa on uudistettu, ja sieltä löytyy uusia lautapelejä ja muuta rekvisiittaa.

– Hankkeen huipennuksena kirjasto järjesti huhtikuussa lasten piirustuskilpailun 10-vuotiaan kirjastoauto Kotikujan Konstan kunniaksi, kirjastovirkailija Riina Dahlman kertoo.

Teemana oli Tulevaisuuden kirjastoauto ja sarjoja kaksi, alle kouluikäiset ja koululaiset. Yleisö sai äänestää molemmista sarjoista oman suosikkinsa.

 

 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.