Koti Uutiset Lumi ilahduttaa lapsia ja työllistää hinausautoja

  Lumi ilahduttaa lapsia ja työllistää hinausautoja

  0
  Marjaana Koivuaho on lumeen jo tottunut, mutta vaunuista lumipyryä seuraava Maisa on ihmeissään.

  Hinausautot Raimo Moisio Oy:llä torstaipäivä on ollut kiireinen. Ojaanajoja on sattunut niin kevyellä kuin raskaammallakin kalustolla.

  – Aamuyöstä asti autot ovat olleet ajossa ja jonoakin on, Marjut Merikare-Kuikka yrityksestä kertoo.

  Vaikka lumentulosta varoiteltiin, eivät kaikki olleet varautuneet liukkaaseen säähän. 

  –Kesärenkaat on aika monella ollut, Merikare-Kuikka toteaa.

  Hinattavaa on riittänyt, mutta vakavilta onnettomuuksilta on Kangasalla vältytty. Puoleenpäivään mennessä Kangasalla ei ollut tapahtunut yhtään liikenteeseen liittyvää pelastustehtävää. 

  –Rauhallista on ollut. Sää on ilmeisesti tarpeeksi huono, niin osataan olla varovaisia, palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo.

  Lastenvaunuja lumipyryssä työntävä Marjaana Koivuaho ei ole lumentulosta kärsinyt, mitä nyt lapset on pitänyt pukea toppavaatteisiin. Linja-autoaseman vieressä asuvan perheen ei tarvinnut lähteä autoilemaan lumipyryyn tai huolehtia talvirenkaista. 

  – Mies lähti bussilla töihin ja koululainen kouluun. Tästä on niin kätevät yhteydet, Koivuaho kertoo.

  Lapset taas ovat lumesta innoissaan. Vaunuissa ilmiötä ihmettelee vuoden ja kahden kuukauden ikäinen Maisa. 

  – Hän vasta nyt ekaa kertaa ymmärtää lumen päälle ja on aika ihmeissään. Eskarilainen Severi olisi ennemmin jäänyt lumikasalle kuin mennyt esikouluun, Koivuaho kertoo. 

  Torin reunalla kasvava lumikasa houkuttelee lapsia, mutta Koivuahoa kasan sijainti arveluttaa. Paikka ei ole kovin turvallinen, kun linja-autot kulkevat vierestä. 

  – Muiden vanhempien kanssa on jo useana vuonna ollut puhetta, että kasan voisi siirtää muualle, esimerkiksi jäätelökioskin kohdalle. 

  Omakotiasujille lumi toi hyötyliikuntaa. Kangasalantien varrella kotipihat ja liikekiinteistöjen edustat puhdistuvat hartiavoimin. Lumikolaa lykkivä Reino Marttila tiesi lunta tulevan, mutta määrä hieman yllätti. 

  –Onhan tästä touhuttu jo pari päivää, mutta että lunta tulikin näin paljon.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän