Koti Uutiset Luokkahenki on säilynyt 50 vuotta

  Luokkahenki on säilynyt 50 vuotta

  0
  Riemuylioppilaat Lasse Mattila ja Heikki Männistö juhlivat 50 vuotta sitten saatua valkolakkia.

  Lasse Mattila ja Heikki Männistö valmistuivat ylioppilaiksi 50 vuotta sitten Kangasalan yhteiskoulun lukiosta. Valmistujaisten jälkeen luokkatoverit hajaantuivat ympäri Suomea opintojen perässä, ja meni 25 vuotta ennen kuin luokkalaiset tapasivat jälleen toisensa. 

  – Koulu järjesti tasavuosijuhlan 1991, jolloin meidät kutsuttiin mukaan. Vuodesta 2012 olemme tavanneet lähes vuosittain 10-15 hengen porukalla, Mattila kertoo.

  – Luokkahenkemme on säilynyt kouluajoilta. Soittelemme toisillemme, sovimme tapaamisia ja järjestämme retkiä. Olemme esimerkiksi tutustuneet paikallisiin kohteisiin, käyneet luontoretkellä, kahvitelleet ja saunoneet, Männistö sanoo.

  Tänä keväänä luokkatoverit juhlivat isosti, sillä 50 vuotta lakkiaisista tarkoittaa riemuylioppilaan kunnianimeä. Juhlallisuudet alkoivat perjantaina hartaushetkellä kirkossa. Siellä muisteltiin yhdeksää jo joukosta poistunutta riemuylioppilasta. 

  – Marja Rassi piti muistelupuheen ja oma pastorimme Martti Ylinen hoiti kirkollisen puheenvuoron. Sen jälkeen laskimme seppeleen sankarihaudalle ja tapasimme vanhoja opettajiamme kirkkokahvien merkeissä, Mattila kertoo.

  Omia opiskeluaikojaan herrat muistelevat pilke silmäkulmassa.

  – Silloin oli virtaa hieman enemmän kuin nyt. Keskikoulussa välillä jouduimmekin rehtorin puhuteltaviksi, mutta ei enää lukioaikana, Männistö sanoo.

  – Olihan ne elämän parhaita aikoja, etenkin abikevät oli ikimuistoinen, Mattila toteaa.

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän