Luonto on läsnä Parvigallerian näyttelyssä

0
Sammaleesta voi taiteilla ikivihreitä sammaltauluja ja -seiniä.

– Kangasalan Saarikylissä Haaviston Parvigalleriassa avautuu kesäkuun lopussa uusi ja erilainen näyttely, lupaa Marke Häkkinen, yksi näytteilleasettajista.

Näyttelyn nimi ainakin on kiinnostava: Keramiikkaa, ikivihreitä sammaltauluja ja kolmen akan mattoja.

Lissu Pöyry ja pojat taiteilevat näyttelyyn sammaltauluja ja -seiniä. Materiaalina he käyttävät sataprosenttisesti aitoa käsinpoimittua sammalta. Valikoidut sammaleet käsitellään luonnonmukaisesti, ja ne säilyttävät pehmeytensä ja kauneutensa vuosikausia. Käsittelyn ansiosta sammal ei tarvitse kastelua eikä valoa. Viherseinät ja -taulut tuovat luonnon sisätiloihin ja parantavat akustiikkaa.

Helsinkiläinen Lissu Pöyry mökkeilee Vehoniemen Tuulentuvassa.

Kati Härkönen puolestaan on keramiikantekijä Saarikylistä. Härkösen työskentelytapana on käsin rakennettu keramiikka ja materiaalina suomalaista kivitavaraa savea.

Marke Häkkinen luonnehtii itseään harrastelijamaalariksi. Parvigallerian näyttelyn töissä maalauspohjana on kierrätysmattoja. Matot on maalattu pesunkestävillä akryyliväreillä. Tamperelainen Häkkinen on tuunaillut matot Saarikylissä mökin verannalla.

Pirjo Maukonen on eläkkeellä oleva tervolainen tekstiiliopettaja ja intohimoinen, kaiken aikaa uutta luova räsymattojen kutoja. Näyttelyn matot ovat syntyneet Vehoniemen Tuulentuvassa, mikä on Pirjon toinen koti.

Taina Mäkelä on saarikyläläinen maatilan emäntä, joka on harrastanut mattojen kutomista aina. Mäkelän matot ovat perinteisiä, tukevia, raikkaita puuvillaisia räsymattoja.

Keramiikkaa, ikivihreitä sammaltauluja ja kolmen akan mattoja Haaviston Parvigalleriassa 27.6. alkaen. Näyttely on avoinna elokuun loppuun Heikin Leivän aukiolojen mukaan. Saarikylientie 888.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.