Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Luottamuksen varassa

Sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoskella on tuoretta kokemusta lautakuntatason tiukoista keskusteluista, kun kyläkoulujen lakkautukset olivat esillä pari vuotta sitten.

Uutiset - 22.3.2017 kello 14.11
Juha Jäntti
Luottamuksen varassa
Luottamus on sivistystoimenjohtaja Leena Pajukosken mielestä viranhaltijoiden ja kuntapäättäjien yhteistyön perusta.

– Nuo olivat hankalia asioita, eikä lautakunnassa saatu aikaan yksimielisiä päätöksiä. Yhteistyön kannalta oli tärkeää, että päättäjät pitäytyivät asiaperusteissa, ja keskustelun sävy pysyi tietyissä rajoissa. Mielestäni onnistuimme tässä hyvin.

Sivistyskeskuksen toimialueeseen kuuluvat kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Näiden puheenjohtajat ovat olleet pääroolissa Pajukosken kanssa tehtävän yhteistyön suhteen.

– Yhteydenpidon määrä riippuu paljolti puheenjohtajien ajankäytöstä. Tavoite on aina ollut, että lautakuntiin tulevat asiat ehditään käymään perusteellisesti läpi.

Sivistystoimen lautakunnat yhdistyvät tulevalla valtuustokaudella. Tämä helpottaa yhteydenpitoa, mutta uuden lautakunnan laajassa vastuualueessa riittää omaksuttavaa lautakunnan jäsenille.

Luottamus on Pajukosken mukaan jatkossakin koko yhteistyön perusta. Kun luottamusta löytyy puolin ja toisin, vaikeatkin asiat pystytään käsittelemään.

– Luottamus rakentuu ihmisten välisestä kanssakäymisestä. Minä pyrin antamaan päättäjille oikeaa tietoa ja toivon, että siihen luotetaan. Sama pätee toiseenkin suuntaan. Tämä yhteys on toiminut mielestäni hyvin.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös