Koti Uutiset Luottamuksen varassa

  Luottamuksen varassa

  0
  Luottamus on sivistystoimenjohtaja Leena Pajukosken mielestä viranhaltijoiden ja kuntapäättäjien yhteistyön perusta.

  Sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoskella on tuoretta kokemusta lautakuntatason tiukoista keskusteluista, kun kyläkoulujen lakkautukset olivat esillä pari vuotta sitten.

  – Nuo olivat hankalia asioita, eikä lautakunnassa saatu aikaan yksimielisiä päätöksiä. Yhteistyön kannalta oli tärkeää, että päättäjät pitäytyivät asiaperusteissa, ja keskustelun sävy pysyi tietyissä rajoissa. Mielestäni onnistuimme tässä hyvin.

  Sivistyskeskuksen toimialueeseen kuuluvat kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta. Näiden puheenjohtajat ovat olleet pääroolissa Pajukosken kanssa tehtävän yhteistyön suhteen.

  – Yhteydenpidon määrä riippuu paljolti puheenjohtajien ajankäytöstä. Tavoite on aina ollut, että lautakuntiin tulevat asiat ehditään käymään perusteellisesti läpi.

  Sivistystoimen lautakunnat yhdistyvät tulevalla valtuustokaudella. Tämä helpottaa yhteydenpitoa, mutta uuden lautakunnan laajassa vastuualueessa riittää omaksuttavaa lautakunnan jäsenille.

  Luottamus on Pajukosken mukaan jatkossakin koko yhteistyön perusta. Kun luottamusta löytyy puolin ja toisin, vaikeatkin asiat pystytään käsittelemään.

  – Luottamus rakentuu ihmisten välisestä kanssakäymisestä. Minä pyrin antamaan päättäjille oikeaa tietoa ja toivon, että siihen luotetaan. Sama pätee toiseenkin suuntaan. Tämä yhteys on toiminut mielestäni hyvin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän