Koti Uutiset Maailmanmestari Samuli Vainionpää sai Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan

  Maailmanmestari Samuli Vainionpää sai Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan

  0
  Kisa-Eaglesista ponnistetaan nuorten maailmanmestariksi. Samuli Vainionpää (keskellä) sai Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan Taavi Palotieltä (vas.) ja Juuso Pitkäseltä.

  Pikkolan jäähallissa nähtiin lauantaina lämminhenkinen seremonia, kun Kisa-Eagles muisti vuodenvaihteessa jääkiekkoilun nuorten maailmanmestaruuteen yltänyttä kasvattiaan Samuli Vainionpäätä.

  Ennen A-nuorten Suomi-sarjan ottelua Vainionpää sai kukat Kisa-Eaglesin jääkiekkojaoston puheenjohtajalta Katri Elolta ja Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan Juuso Pitkäseltä ja Taavi Palotieltä.

  Kangasalan Kisa/Kisa-Eagles palkitsi Vainionpään myös 1 000 euron harjoittelustipendillä.

  – Olemme iloisia esimerkistä, millainen pelaajapolkusi on. Huipulle on erilaisia reittejä, sinun reittisi on meidän junioreillemme aika kiva esimerkki, totesi Eaglesin valmennuspäällikkö Akseli Aalto onnittelupuheessaan.

  – Olemme iloisia siitä, että osa sinun pelaajapolkuasi on kulkenut Kisa-Eaglesin ja Kangasalan jäähallin kautta. Olet hyvä esimerkki siitä, että vahvalla tahdolla ja runsaalla työmäärällä voi saavuttaa unelmia.

  Vainionpää myös pudotti symbolisen avauskiekon A-junnujen matsissa. Juhlinta jatkui jäähallin kahviossa, missä oli tarjolla kuumaa kahvia ja komealla ”maailmanmestaruusmitalilla” koristeltu kakku.

  – Ei voi sanoa, että tuntuisi, Vainionpää vastasi kysymykseen, vieläkö edellisiltana pelattu Ilves–Tappara -liigamatsi painoi jaloissa.

  Ilvestä edustava Vainionpää, 19, pelaa ensimmäistä liigakauttaan aikuistasolla. Hän kiekkoili Eaglesissa viimeksi C-juniori-ikäisenä.

  Launtaina pelattu A-nuorten Suomi-sarjan ykköslohkon ottelu Eaglesin ja Kalpa Akatemian kesken päättyi tasatulokseen 2–2.

  Eaglesin maaleista vastasivat paidanluovuttajat Juuso Pitkänen ja Taavi Palotie.

  Sunnuntaina Eaglesin A-nuoret löylyttivät Pikkolaan saapunutta Raahe-K/PJK:ta numeroin 7–1. Elmeri Paukkunen ja Taavi Palotie iskivät kaksi maalia mieheen.

  Kahdeksan joukkueen lohkossa Eagles on nyt neljäntenä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän