Maailmanmestari Samuli Vainionpää sai Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan

0
Kisa-Eaglesista ponnistetaan nuorten maailmanmestariksi. Samuli Vainionpää (keskellä) sai Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan Taavi Palotieltä (vas.) ja Juuso Pitkäseltä.

Pikkolan jäähallissa nähtiin lauantaina lämminhenkinen seremonia, kun Kisa-Eagles muisti vuodenvaihteessa jääkiekkoilun nuorten maailmanmestaruuteen yltänyttä kasvattiaan Samuli Vainionpäätä.

Ennen A-nuorten Suomi-sarjan ottelua Vainionpää sai kukat Kisa-Eaglesin jääkiekkojaoston puheenjohtajalta Katri Elolta ja Eagles-paidan vanhoilta pelikavereiltaan Juuso Pitkäseltä ja Taavi Palotieltä.

Kangasalan Kisa/Kisa-Eagles palkitsi Vainionpään myös 1 000 euron harjoittelustipendillä.

– Olemme iloisia esimerkistä, millainen pelaajapolkusi on. Huipulle on erilaisia reittejä, sinun reittisi on meidän junioreillemme aika kiva esimerkki, totesi Eaglesin valmennuspäällikkö Akseli Aalto onnittelupuheessaan.

– Olemme iloisia siitä, että osa sinun pelaajapolkuasi on kulkenut Kisa-Eaglesin ja Kangasalan jäähallin kautta. Olet hyvä esimerkki siitä, että vahvalla tahdolla ja runsaalla työmäärällä voi saavuttaa unelmia.

Vainionpää myös pudotti symbolisen avauskiekon A-junnujen matsissa. Juhlinta jatkui jäähallin kahviossa, missä oli tarjolla kuumaa kahvia ja komealla ”maailmanmestaruusmitalilla” koristeltu kakku.

– Ei voi sanoa, että tuntuisi, Vainionpää vastasi kysymykseen, vieläkö edellisiltana pelattu Ilves–Tappara -liigamatsi painoi jaloissa.

Ilvestä edustava Vainionpää, 19, pelaa ensimmäistä liigakauttaan aikuistasolla. Hän kiekkoili Eaglesissa viimeksi C-juniori-ikäisenä.

Launtaina pelattu A-nuorten Suomi-sarjan ykköslohkon ottelu Eaglesin ja Kalpa Akatemian kesken päättyi tasatulokseen 2–2.

Eaglesin maaleista vastasivat paidanluovuttajat Juuso Pitkänen ja Taavi Palotie.

Sunnuntaina Eaglesin A-nuoret löylyttivät Pikkolaan saapunutta Raahe-K/PJK:ta numeroin 7–1. Elmeri Paukkunen ja Taavi Palotie iskivät kaksi maalia mieheen.

Kahdeksan joukkueen lohkossa Eagles on nyt neljäntenä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.