Maakaapelointi jatkuu Sahalahden keskustassa ja Ranssilasta Havisevalle

0
Maakaapelointi jatkuu Sahalahden keskustassa. Kuvakaappaus: Elenian video.

Sähköverkkoyhtiö Elenia jatkaa Kangasalla vanhan ilmajohtoverkon maakaapelointia.

Maakaapelointi jatkuu parhaillaan Ranssilasta Havisevalle ja Sahalahden keskustassa. Työmaan maanrakennus Siperiantieltä Onkijärvelle alkaa kesän loppupuolella. Myös Saarioinen osallistuu hankkeeseen kaapeloimalla omia ilmajohtojaan.
Videolla Pirkamaan verkostopalveluiden projektipäällikkö Mikko Tolonen kertoo, että työ Sahalahden keskustassa on sujunut hyvin ja kaivureiteistä on sovittu yhdessä asiakkaiden kanssa.
Elenian tiedotteen mukaan tämänhetkinen maakaapelointihanke koskee liki 50 kilometriä keskijännitteistä runkoverkkoa ja 65 kilometriä pienjänniteverkkoa.
Johto-osuuksien varrelle tulee 50 puistomuuntamoa, jotka sopivat maisemaan ja ovat ympäristöystävällisiä.
– Tämän pätkän rakentaminen on aloitettu helmikuussa 2018, ja tällä hetkellä on menossa kaapeleiden kaivuu maahan. Elenian urakoitsijana kohteessa on Pirkanmaan Verkostopalvelu Oy, kertoo tiedotteessa Elenian projektipäällikkö Jukka Laakso.
Maakaapeloinnit valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä. Talvella työt jatkuvat vanhojen ilmajohtojen purkamisella.

Kun Elenia saa sähköverkkouudistuksensa valmiiksi, se vaikuttaa välillisesti yli 4000 kangasalalaisen sähkönjakelun varmuuteen. Uudistuksen tavoitteena on, että ukkosen ja lumimyrskyjen kaltaiset luonnonilmiöt katkaisevat sähköt entistä harvemmin.
Kangasalan sähköverkkoinvestoinnin arvoksi tulee noin 4 miljoonaa euroa, josta Sahalahden osuus on noin 1,6 miljoonaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.