Maanantaista lähtien linja 41 vie ratikan kyytiin – linja 6 korvaa linjan 1 Vatialasta

0

Tampereen seudun joukkoliikenteessä alkaa uusi aikakausi starttaa maanantaina 9. elokuuta, kun ratikka alkaa liikennöidä linjoilla 1 (Tays, Kaupin kampus – Sorin aukio) ja 3 (Hervanta – Pyynikintori).

Syysliikennekausi tarkoittaa myös uusia reittejä ja linjanumerointia. Kangasalalaisten osalta isoin muutos tapahtuu Vatialasta lähtevällä linjalla 1, jonka korvaa linja 6.

Linja 6 kulkee Vatialasta Tampereelle rautatieaseman, Koskipuiston ja linja-autoaseman kautta, jonka jälkeen suuntana on Länsi-Hervanta.

Linjalla 41 ratikan kyytiin

Ratikkalinjalle 1 Tays, Kaupin kampus -pysäkille Kangasalta pääsee linjalla 41. Samalla pysäkille liityntäliikennettä kuljettavat myös linjat 16, 17 ja 18 Irjalasta, Leinolasta ja Atalasta.

– Liityntäliikenne mahdollistaa näille alueille aiempaa tiheämmän vuorotarjonnan, tiedotteessa kerrotaan.

Uuden linjaston suunnittelu on alkanut alueen asukkaiden kanssa vuonna 2018. Sen kehittäminen jatkaa samalla, kun raitiotieverkosto laajenee.

Tampereen seudun joukkoliikenteen mukaan uuden linjaston perusta nojaa tiheästi liikennöiviin runkolinjoihin ja vaihtoyhteyksiin. Hämeenkadulla liikennöivät sekä runkolinjat että käytetyimmät seutulinjat.

Pysäkkitiedot vaihtuvat parissa viikossa

Tampereen seudun joukkoliikenne on jo aloittanut pysäkkikilpien ja linja- ja aikataulutietojen vaihdon pysäkeille.

– Nysse pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa matkustajille! Muutoksia on kauden vaihtuessa niin paljon, että työn on arvoitu kestävän pari viikkoa., tiedotteessa kerrotaan.

Käytännössä pysäkillä voi olla joko päättyvän kauden tai alkavan syyskauden tietoja. Koko seudulla vaihdettavia pysäkkikilpiä on liki 2000.

Bussiin ja ratikkaan samalla lipulla

Syyskauden alusta liput käyvät myös ratikoissa, ja samalla lipulla voi vaihtaa sen voimassaoloaikana liikennevälineestä toiseen. Maksaa voi matkakortilla, mobiililipuilla tai lähimaksulla.

Lippu täytyy näyttää jokaisella bussi- ja ratikkamatkalla lukijalaitteelle kyytiin noustessa, myös vaihdon yhteydessä.

Matkalippujen tarkastajat liikkuvat Nyssen liikenteessä, ja heillä on oikeus määrätä 80 euron tarkastusmaksu, jos matkustaja matkaa ilman lippulaitteella vahvistettua lippua.

Myös bussista ostettu kertalippu kuuluu ratikassa näyttää matkalippujen tarkastajalle pyydettäessä.

Reitti- ja aikataulutietoa eri paikoissa

Tampereen seudun joukkoliikenne on koonnut tiedot reiteistä ja aikatauluista useaan paikkaan. Liikennevälineissä aikatauluja ei jaeta.

  • Nyssen reittioppaassa linjat ja niiden aikataulut, kun hakupäiväksi valitsee aikaisintaan 9.8.: reittiopas.tampere.fi
  • Nyssen nettisivuilla kattava infopaketti linjastouudistuksista. Täältä löytyvät sekä alueelliset että linjakohtaiset tiedot: nysse.fi/linjasto2021
  • Linjalista sekä jokaisen linjan aikataulut ja pysäkkilista: nysse.fi/aikataulut (vaihda aikataulukaudeksi syksy 2021, jos käytät palvelua ennen 9.8.)
  • Remix-karttapalvelussa koko seudun kattava linjakartta: bit.ly/3hYcE1U
  • Linjakartan pdf-tiedosto (tarkoitettu suurelle näytölle, ei sovi mobiilikäyttöön tai tulostettavaksi)
  • Pysäkkikatoksiin vaihdetaan uudet julisteet, joista löytyvät pysäkin arvioidun aikataulun lisäksi linjojen seuraavat pysäkit määränpäähän sekä pysäkin paikallistava pikkukartta. Julisteessa on myös koko seudun linjastoa kuvaava ohjeellinen linjakartta.

Paperisen aikataulun voi tulostaa Nyssen linjastosivulta tai noutaa jakelupisteistä, joita Kangasalla ovat Prisma Kangasalan infopiste sekä kirjastoista keskusta, Vatiala, Sahalahti ja Kuhmalahti. Kaikki linja-aikataulujen jakelupaikat löytyvät osoitteesta nysse.fi/aikataulut-ja-reitit/jakelu

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.