Uutiset

Maanteillä siirrytään kesänopeuksiin keskiviikosta alkaen – asiantuntija muistuttaa, että ajonopeus ja renkaat pitää silti valita olosuhteiden mukaan

Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat Pirkanmaalla voimaan heti, kun merkit on vaihdettu. Kuva: Pirkanmaan ely-keskus

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan maanteiltä porrastetusti 3.4.2024 alkaen, tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään viikon 17 loppuun mennessä.

Vaikka talviajan nopeusrajoitukset poistuvatkin, ajokelit voivat vaihdella paljonkin eri teillä ja vuorokauden aikojen mukaan. Autoilijoiden on syytä sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Esimerkiksi yölliset pakkaset tai lumisateet voivat heikentää ajokeliä merkittävästi.

– Merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi, toteaa liikenneturvallisuusasiantuntija Leena-Maria Mäntylä ely-keskuksen tiedotteessa.

Ely-keskus muistuttaa, että myös kesärenkaiden vaihtoa kannattaa pohtia oman ajoympäristön mukaan. Jos ajaa talvisilla teillä, ei kannata pitää turhaa kiirettä. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja vielä senkin jälkeen, jos sää tai keli sitä edellyttää. Oikea rengasvalinta on kuljettajan vastuulla.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan lämpötila pysyttelee Kangasalan seudulla tämän viikon ajan enimmäkseen pakkasen puolella, ja yöllä pakkanen voi kiristyä vielä -10 asteen tuntumaan.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.