Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Maksuton ehkäisy ei ehdi ensi vuoden talousarvioon

Siina Isokallion (vihr) jättämä valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomasta ehkäisystä käsitellään vuoden 2019 talousarvion yhteydessä eli ensi vuoden syyskuussa.

Uutiset - 19.10.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Maksuton ehkäisy ei ehdi ensi vuoden talousarvioon
Kangasala tarjoaa tällä hetkellä maksutta ensimmäisen kolmen kuukauden aloituspakkauksen ehkäisypillereitä.

– Valtuuston työjärjestyksessä on sovittu, että talousarvioon vaikuttavat aloitteet pitää jättää maaliskuun loppuun mennessä, jotta ne ehtivät seuraavan vuoden talousarviovalmisteluun. Talousarviota ryhdytään valmistelemaan jo huhtikuun alussa, ja kunnanhallitus antaa lautakunnille raamit kesäkuussa, vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne selvittää.

Isokallio ja kuusi muuta valtuutettua jättivät aloitteen elokuussa. Aloitteessa toivotaan kunnan selvittävän maksuttoman ehkäisyn kustannukset ja vaikutukset nuorten hyvinvointiin.

Lannen mukaan kunnassa on pohdittu asiaa jo ennen aloitettakin. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaali- ja terveysministeriö suosittavat kuntia tarjoamaan maksuttoman ehkäisyn alle 20-vuotiaille.

– Olemme keskustelleet asiasta kehyskuntien sote-johtajien kanssa ja myötätuulta asialle on. Valmistelu ei kuitenkaan ole vielä edennyt.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös