Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Mallifinalistit tallentuivat kuviin

Hetken on aivan hiljaista, vaikka tupa on täynnä väkeä. Kangasalaface-mallikilpailu on edennyt promootiokuvausvaiheeseen. Käynnissä on toinen ja viimeinen kuvauspäivä Reetta Murasen valokuvastudiolla. Kolme mallifinalistia on istutettu tuoleihin meikattavaksi. Toiset kaksi seisovat Tiia Ennalan ja Murasen arvioivien katseiden alla. – Nämä sopivat hyvin jalkaan, mutta ei sekään ole hyvä, jos olet ainoa, jolla on farkut, Ennala pohtii. Ennala kertoo, että asukokonaisuuksien pitää olla nuorekkaita ja näyttää luontevilta mallien päällä. Vaatteiden pitää myös istua hyvin, sillä studiolla taltioidaan kilpailukuvia. – Ja kyseessä on vaatemallisto, joten meidän on pidettävä huolta, ettei ketään pueta samalla tavalla, Ennala lisää.

Uutiset - 12.4.2016 kello 14.31
Kangasalan Sanomat
Mallifinalistit tallentuivat kuviin
Meikkitaiteilija Tiia Tyynysniemi valmistelee kasvomeikkiä kuvauksia varten.

Kangasalla järjestettiin muotinäytös jo viime kesänä osana Kangasalan Yrittäjien Kevätmarkkinoita. Tuolloin teemana oli häät ja muoti. Näytös ylitti järjestäjien odotukset heittämällä.
– Koko tapahtuma lähti rönsyilemään käsistä. Aluksi sen piti olla pieni hääkakkunäyttely Tredulta, jossa olisi vähän muotia mukana, Ennala kertoo.
Toisin kävi. Näytteilleasettajien paikat myytiin loppuun, ja tapahtumassa vieraili yli 3 500 ihmistä.
– Ihmiset seisoivat portailla, ja vahtimestarit joutuivat sulkemaan ovet, sillä enempää ei mahtunut.
Palaute oli Ennalan mukaan niin hyvää, että tapahtuma oli pakko järjestää uudelleen. Nyt näyttää siltä, että muotitapahtuma on tullut jäädäkseen.
– Joka vuosi otamme muodin rinnalle vaihtuvan teeman. Tänä vuonna se on sisustus ja koti.

Murasen studiolla kuvattavana olevat mallit nähdään toukokuun 21. päivänä Kangasala-talon lavalla Home&Fashion-tapahtuman muotinäytöksissä. Malleja arvioiva tuomaristo julkistaa tuolloin, kuka kymmenestä finalistista on uusi Kangasalaface.
Näytösten puitteet ovat Ennalan mukaan ainutlaatuiset. Lavalle pystytetään kolme huonetta: makuuhuone, terassi ja keittiö.
– Päivän aikana on kaksi sisustusvarttia, jolloin sisustussuunnittelija kertoo huonekokonaisuuksista.
Yleisö pääsee varttien aikana tutkimaan huoneita ja kyselemään sisustajalta niistä. Huoneet ovat mukana näytöksissä. Mallit tekevät kierroksen catwalkilla, ja jatkavat sitten huoneisiin.
– He voivat mennä tekemään mitä vain: pomppimaan sängyillä tai vaikka kuutelemaan livenä esiintyvää bändiä olohuoneen puolelle, Ennala sanoo ja kääntyy sitten meikattavana olevien mallien puoleen.
Vaikka tunnelma studiolla on rento ja hyväntuulinen, ei jää epäselväksi, että nyt tehdään töitä.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös