Koti Uutiset Mansikkasato antaa vielä odotuttaa itseään

  Mansikkasato antaa vielä odotuttaa itseään

  0
  Pian ne toivottavasti ovat kypsiä. MarjaPuntarin isäntä Petri Saloniemi poimi torstaiaamuna ensimmäisiä kypsiä mansikoita.

  Sateinen ja kolea sää on viivästyttänyt tänä kesänä mansikan kypsymistä. Loppuviikosta monelta kangasalalaiselta tilalta kerrottiin, ettei mansikkakausi ole vielä päässyt kunnolla käyntiin.

  Kuhmalahdella toista kesää toimivan MarjaPuntarin-mansikkatilan isäntä Petri Saloniemi kierteli torstaiaamuna mansikkapenkkien välissä ja keräili ensimmäisiä kypsiä marjoja. Saloniemi toivoi, että ensimmäiset marjat saataisiin myyntiin viikonlopun jälkeen. Itsepoiminnan aloittamisesta voi vasta haaveilla.

  – Alle 15 asteessa mansikat eivät oikein kypsy ollenkaan. Sellainen 18 astetta vaaditaan, Saloniemi totesi.

  Myöskään Sahalahdella sijaitsevan Marjatila Tyrnikan satokausi ei ollut vielä päässyt kunnolla alkuun viileiden öiden vuoksi. Tilan mansikkaa oli päästy myymään vasta rasiamyyntinä.

  – Mansikkasato on tällä hetkellä vasta alussa. Avomaalta ei tule vielä paljon marjoja, tilan isäntä Veikko Yrjölä kertoi perjantaina.

  Kuhmalahden toisella marjatilalla Iso-Hervannassa aikaisia lajikkeita on poimittu suoramyyntiin juhannuksesta lähtien. Itsepoimintaa ei kuitenkaan ole sielläkään voitu aloittaa.

  Mansikkaa vain itsepoiminnalla myyvällä Talvian marjatilalla varhaislajike Jonsokin itsepoiminta aloitettiin perjantaina.

  Viime kesänä mansikkasato kypsyi paikoin jopa normaalia aikaisemmin. Satokausi jäi kuitenkin yleisesti hyvin lyhyeksi.

  MarjaPuntarissa uskotaan ja toivotaan, että tänä vuonna mansikkasesonki alkaa hitaasti ja kestää pitkään. Myös Talvian marjatilalla ollaan varovaisen toiveikkaita satokauden pituuden suhteen.

  – Näillä keleillä satokaudesta näyttäisi tulevan melko pitkä, Minna Talvia toteaa.

  Kaikki riippuu kuitenkin säästä; mansikan kypsyminen vaatii lämpöä ja aurinkoa, mutta toisaalta kovat helteet saattavat kypsyttää marjat liiankin nopeasti.

   

  Lue päivitetty mansikkatilanne 12.7. ilmestyvästä Kangasalan Sanomista.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän