Mäntyveräjään tulossa yksityinen päiväkoti

0
Päiväkoti rakennetaan Asemantiehen ja Mäntyveräjäntiehen rajoittuvaan kortteliin, joka on varattu lähipalveluille. Kortteli on merkitty havainnekuvassa sinisellä. Kuva: Kangasalan kunta

Asemantien varteen, Kirkkoharjun alarinteeseen rakennetaan yksityinen päiväkoti.
Kunta vuokraa Suomen Hoivatilat Oy:lle tarkoitusta varten 5 700 neliön tontin, jolla on rakennusoikeutta 2 000 kerrosneliötä.
Mäntyveräjän kerrostaloalueen naapurissa olevan tontin vuokra-aika on 30 vuotta ja vuosivuokra kymmenen euroa kutakin rakennettavaa kerrosneliötä kohden.
Hoivatilat suunnittelee tontille 70–80 lapsen päiväkotia aidattuine piha-alueineen, leikkivälineineen ja leikkivälinevarastoineen.
Yrityksen projektipäällikkö Juhana Saarni kertoo, että päiväkodin rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti luparuljanssin jälkeen toukokuulla, jolloin toiminta on mahdollista aloittaa ensi vuoden tammikuussa.
Saarnin mukaan Hoivatiloilla on Pirkanmaalla vireillä kolme muuta päiväkotihanketta.

Hoivatilojen kumppani Mäntyveräjän hankkeessa on Vekara Päiväkodit Oy, joka vastaa päiväkodin toiminnan pyörittämisestä.
Kangasalla on vuoden alusta otettu käyttöön päivähoidon palveluseteli.
Kunnan varhaiskasvatuksen mukaan yksityinen päivähoito on tällä hetkellä kunnallista hoitoa edullisempaa.
Lain mukaan yksityisen päivähoidon, jota kunta on velvoitettu valvomaan, on oltava laadullisesti julkisen päivähoidon luokkaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.