Markus Salo aikoo olla ensimmäinen The Voice of Finland -voittaja, joka muistetaan myöhemminkin

0
Markus Salo antoi laulunäytteen Kangasalan torilla.

Pieni hiljainen hetki ja jännitys muuttuu keskittymiseksi. Markus Salo laulaa, menee sisälle kappaleisiin ja tulkitsee. Kaikki menee alusta alkaen niin kuin pitääkin. The Voice of Finland -laulukilpailun voittoa mies ei finaalin aikana edes halunnut miettiä.

– Voiton tavoittelu toisi vain turhia paineita ja sekottaisi. Puhuttiin muidenkin finalistien kanssa, että olemme voittajia jo. Vedämme vain hienon shown.

Perjantaisessa finaalissa Salo esitti Kaija Koon Kylmä ilman sua ja Yön Minne tuulet vie -kappaleet. Salo kuului kesken ohjelmanteon menehtyneen Olli Lindholmin tiimiin. Kaikki kappaleet viimeistä lukuunottamatta he olivat miettineet yhdessä. Finaalin päätöskappale taas valittiin  Redraman ja tuotannon kanssa. Sillä Salo halusi kunnioittaa tähtivalmentajansa muistoa.

– Halusin esittää sen hänelle kunnianosoituksena kaikesta työstä, mitä hän on minun eteeni tehnyt.

Netissä laulukilpailu on herättänyt keskustelua. Jotkut ovat pitäneet kappalevalintaa äänten kalasteluna. Salo on tietoinen näistä puheista, mutta ei oikein tiedä, miten niihin pitäisi suhtautua.

–Olisi ollut kohtuutonta, että finaalissa oleva Ollin tiimiläinen ei laulaisi Ollin tai Yön biisiä. Minulla oli sellainen fiilis, että sen täytyy olla niin, ympyrä ikään kuin sulkeutuu.

Voittamisen jälkeistä olotilaa Salo kuvailee jäätävän hienoksi. Laulukilpailun läpikäyminen ihan loppuun asti ja vielä voittaminen ovat niin tuoreita ja isoja juttuja, että niissä riittää sulateltavaa. Aikaa sulatteluun tosin ei juuri ole, sillä nyt viedään musiikkiuraa eteenpäin.

– En ole ihan vieläkään kartalla, mutta tarvitseeko ollakaan? Nyt on hyvät tyypit ja verkostot ympärillä. Tästä on hyvä lähteä tekemään töitä samalla nöyrällä asenteella kuin aikaisemminkin. Tilanne vain on entistä parempi.

Keikkakalenteri oli Salolla jo entuudestaan täyttynyt, mutta kilpailu on tuonut kyselyjä esimerkiksi isommilta tanssilavoilta. Ennen uusien keikkojen buukkaamista pitää kuitenkin tehdä linjat selviksi levy-yhtiön kanssa.

– Tyyli vaikuttaa siihen, missä esiinnytään. Itse näkisin musiikkini olevan popahtavaa, modernilla twistillä maustettua iskelmämusiikkia.

Suositussa ohjelmassa mukana olo on tehnyt 36-vuotiaasta kangasalalaisesta rakennusinsinööristä julkkiksen. Se on ehkä hieman yllättänyt. Kaikki henkilökohtaisesti saatu palaute on kuitenkin ollut positiivista.

– Ihan sama mikä kaupunki, niin kaupassa tunnistetaan heti, moni tulee kehumaan lauluja. Eräs tosin ihmetteli, että täällä sinä ihan coolisti vaan teet ostoksia. No ei tässä oikein ole vaihtoehtoja, pitäähän sitä kaupassa käydä.

Aikaisemmat The Voice of Finland -voittajat eivät ole jääneet julkisuuteen kovin pitkäksi aikaa. Salo aikoo kuitenkin tehdä töitä uransa eteen.

– Olisi hienoa olla ensimmäinen voittaja, joka jää. Sanoin jo läpällä kilpailun alkuvaiheessa, että jos voittaisin, haluaisin olla esimerkki siitä, miten ei hävitä heti mihinkään maan alle.

Markus Salo esiintyy AppleGarden Kampusrockissa Pikkolassa 17. toukokuuta

 

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.