Mary-Kate Marshall tuli Suomeen voittaakseen – Italian liigasta unelmoiva amerikkalaislaituri hakee Kangasalta seuraavaa steppiä uralleen

0
mary_kate_marshall_kuva_pertti_flinck
Mary-Kate Marshall sanoo viihtyvänsä Kangasalla.

LP Kangasalan tähtilaiturilla Mary-Kate Marshallilla on selkeä tavoite täksi kaudeksi.

– Voitin viime kaudella mestaruuden Ruotsissa – ja haluan tehdä nyt saman täällä. Se ei ole pelkästään minun päämääräni. Se on koko joukkueen päämäärä, Marshall painottaa.

Marshallin vahvistama Engelholm oli vuosi sitten suvereeni Ruotsissa. Hieno talvi huipentui finaaleihin, joissa joukkue pehmitti Örebron puhtaasti 3–0.

Amerikkalainen tehtaili Engelholmissa peräti 420 pistettä ja voitti pörssin peräti 81 pisteen erolla seuraavaan.

– Nautin suuresta vastuusta. Välillä tuntui siltä, että kaikki passit tulivat minulle ja toiselle laiturille Sophie Carpentierille, Marshall kuvailee.

Kanadalainen pelaa nyt tshekkiläisessä Kralovo Polessa.

Suomessa taso kovempi kuin Ruotsissa

Marshallin itseluottamus kasvoi tuntuvasti ensimmäisen ulkomaan kauden aikana. Niinpä 25-vuotias ja 185-senttinen pommittaja halusi ottaa keväällä seuraavan askeleen urallaan. Toinen etappi löytyi Kangasalta.

– Olen todella tyytyväinen ratkaisuuni. Täällä on kovempi taso kuin Ruotsissa. Suurin ero on siinä, että suomalaiset pelaajat ovat paljon parempia kuin ruotsalaiset. Siellä tulosta tehtiin pitkälti ulkomaalaisvahvistusten voimin.

Marshall sai ensikosketuksen Suomeen viime talvena vieraillessaan Helsingissä vapaan viikonlopun aikana.

– Ihastuin heti siihen paikkaan. Tykkään kaikesta uudesta – ja sitä Helsingistä löytyi vaikka kuinka. Kirkkoja, museoita ja paljon muuta nähtävää.

Kuin luotu pieniin paikkoihin

Marshall on kotoisin Dallasin kupeessa sijaitsevasta Coppellin pikkukaupungista.

– Kangasalan koko ei ole minulle mikään ongelma. Minut on kuin luotu pieniin paikkoihin.

Edes suuri lämpötilaero ei ole vaivannut amerikkalaisvahvistusta merkittävästi – ainakaan toistaiseksi.

– Sain esimakua sateista ja tuulista jo yliopistoaikanani, kun olin Oregonissa (2014–18). Toki siellä oli lämpimämpää kuin täällä, mutta olen pitänyt myös suomalaisesta säästä. Mieli voi tietysti muuttua. Kysy kuukauden päästä uudestaan.

Joulutauko tuo miellyttävän katkoksen kaamokseen, kun Marshall pääsee käymään kotikonnuillaan.

– Meillä on muistaakseni kahdeksan päivää vapaata. Odotan perheen tapaamista kovasti.

Marshall valaa nuoriin uskoa

Marshall haluaisi kokeilla jonakin päivänä kivikovassa Italian liigassa.

– En usko, että Suomesta voi päästä suoraan Italiaan. Sitä ennen pitää ottaa vielä väliaskel jossakin hiukan kovemmassa sarjassa. Kausi on vielä niin varhaisessa vaiheessa, että nyt on ennenaikaista miettiä ensi vuotta. Haluan kehittyä paljon ja teen siksi joka päivä kovasti töitä.

Hän on jo nyt pidemmällä kuin uskalsi kuvitella lukioaikana.

– En uskonut siinä vaiheessa, että pääsen ulkomaille pelaamaan. Siksi haluan rohkaista kaikkia nuoria pelaajia, jotka ajattelevat samalla tavalla. Se on mahdollista. Minä tein sen – ja tekin voitte tehdä, Marshall korostaa.

Legendaarinen amerikkalaispelaaja Danielle Scott on ollut Marshallin roolimalli. Viisinkertainen olympiakävijä saa vuolaat kiitokset esimerkillisestä käyttäytymisestä.

– Scott on tehnyt minuun suuren vaikutuksen, kun olemme tavanneet muutaman kerran. Hän ottaa aina huomioon muut ihmiset faneista ja taustajoukoista lähtien, Marshall kehuu.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.