Maskit tarjosivat keinon selvitä

0

Kangasalla ommellaan tällä hetkellä tuhansia kankaisia maskeja päivässä.

Sekä Tam-Silk että Scala Collection alkoivat valmistaa tämän hetken kuuminta myyntituotetta heti markkinoiden avauduttua. Paikalliset toimijat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka yritykset löytävät uusia tapoja selvitäkseen tässäkin ajassa.

Ilman kasvomaskien valmistusta Tam-Silk olisi todennäköisesti joutunut lomauttamaan. Myös Scala Collection olisi ollut vaikeiden aikojen edessä. Nyt tarjolla on sen sijaan jopa mahdolli­suus tehdä ylitöitä.

Vaikka sosiaali- ja terveysministeriö ja THL eivät ohjeista kangasmaskien käytöstä julkisilla paikoilla, on niiden valmistuksella iso rooli yhteiskunnassamme.

Maski ei suojaa tartunnalta, mutta oikein käytettynä se voi suojata muita. Maski vähentää yskimisen ja aivastelun aiheuttamaa pisaroiden leviämistä, joten sairastuneiden käytössä sillä voi olla iso merkitys myös silloin, kun sairastunut ei tiedä itse kantavansa virusta. Tämän lehden sivulla kuusi kerromme sairastuneen nuoren tarinan. Se jos jokin on omiaan osoittamaan sen, kuinka meistä jokainen voi kantaa virusta myös huomaamattaan.

Tästä syystä kangasmaskien käyttäminen on erityisen tärkeää esimerkiksi hoiva- ja kotihoidon työntekijöiden keskuudessa.

Maskien tarve on suuri, ja niistä on ollut pulaa koko Suomessa. On erityisen ilahduttavaa, että esimerkiksi Tam-Silkiltä tilataan maskeja myös hoiva-alan käyttöön.

Positiivinen vaikutus on moninainen. Ensinnäkin hoiva-ala saa vastuullisilta tuottajilta varmasti sitä, mitä se tilaa. Toisekseen tilaaja pitää huolen siitä, että yritys pysyy toiminnassa, ja sen henkilökunnalla riittää töitä.

Kaikki voittavat.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.