Matkailu mielessä? Näillä vinkeillä nautit lomamatkastasi vastuullisesti

0
Haave oman kirjan kirjoittamisesta oli kulkenut Katja Vaulion mukana pitkään. Nyt unelmasta on tullut totta.
Haave oman kirjan kirjoittamisesta oli kulkenut Katja Vaulion mukana pitkään. Nyt unelmasta on tullut totta.

Siintääkö mielessäsi loma kaukomailla tai haaveiletko kenties kotimaanmatkailusta? Hidasta matkaa -kirjan kirjoittanut Katja Vaulio neuvoo, miten voit matkailijana tehdä entistä parempia valintoja ja nauttia lomareissusta vastuullisesti.

  1. Kierrätä jätteesi, myös kotimaan mökkilomilla. Suomessa lajittelupisteen löytää kauppojen lähettyviltä, ulkomailla kierrätysmahdollisuudet vaihtelevat. Pakkaa ulkomaan lomille mahdollisimman vähän tavaroita säästääksesi lentokoneen polttoaineenkulutusta. Vältä kertakäyttömuovia ulkomailla matkustaessasi.
  2. Käytä pienmajoittajia ja hotelleja, jotka panostavat vastuullisuuteen ja muovin vähentämiseen. Tämä on vaativaa, sillä eri ympäristösertifikaatteja on yli 8 000. Suosi GSTC:n logon saaneita majoittajia ja tutustu esimerkiksi Book Different -sivustoon.
  3. Suhtaudu epäilevästi erilaisiin eläinretkiin ja -safareihin. Mieti etukäteen, kuinka eläimiä kohdellaan ja mitä haittaa retkestä voi villieläimille olla. Jos hotellisi järjestää norsuratsastusta tai kuvausmahdollisuutta villieläinten kanssa, kieltäydy ehdottomasti ja kerro miksi.
  4. Hidasta matkaa. Matkusta harvemmin ja uteliaammin. Tutustu ihmisiin ja kohteeseesi, ole avoin ja kunnioittava. Muista, että olet matkallasi vieraana toisten ”kotona”.

Lue myös: Uteliaisuus ja halu nähdä maailmaa tekivät Katja Vauliosta matkailijan ja myöhemmin kirjailijan – yhtä asiaa hän kaipaa Kangasalta matkoillaan

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.