Koti Pääuutiset Mehiläinen aikoo ostaa myös Kangasalla toimivan Pihlajalinnan

Mehiläinen aikoo ostaa myös Kangasalla toimivan Pihlajalinnan

0
Pihlajalinnan irtisanomiset kohdistuvat pääasiassa johto- ja päällikkötehtäviin, mutta lopullisesti asiat selviävät parin kuukauden sisällä.
Pihlajalinna sijaitsee Kangasalla Lentolassa.

Mehiläinen Yhtiöt Oy on kertonut tekevänsä julkisen ostotarjouksen sosiaali- ja terveysalan yhtiöstä Pihlajalinna Oyj:stä. Pihlajalinnalla on asema myös Kangasalla Lentolassa.

Kauppa vaatii vielä osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksynnän.

Lehdistötiedotteen mukaan kaupalla tavoitellaan palveluvalikoiman laajentamista ja valikoiman monipuolistumista. Tiedotteen mukaan yhtiöiden palvelut ja toimipaikat töydentävät toisiaan.

– Yhdessä yhtiöt saavuttavat kokoluokan ja osaamisen, jotka mahdollistavat entistäkin suuremmat panostukset muun muassa digitaalisiin ratkaisuihin, tiedolla johtamiseen ja palveluinnovaatioihin, toteaa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Mehiläinen täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Pihlajalinna perustettiin vuonna 2011.

– Mehiläisen tekemä ostotarjous ajoittui hetkeen, jossa Pihlajalinna on onnistunut selättämään viimeisen parin vuoden haasteet ja katse on luottavaisesti tulevaisuudessa, kertoo Pihlajalinnan perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén.

Wirén sanoo, että Pihlajalinna Oyj:n hallitus suosittelee harkinnan jälkeen tarjouksen hyväksymistä. Hänen mukaansa myös kaikki merkittävimmät omistajat ovat ilmoittaneet suhtautuvansa myönteisesti yhdistymiseen.

– Uskomme, että järjestely on edullinen paitsi asiakkaille, henkilöstölle ja osakkeenomistajille myös kaikille suomalaisille. Yhdistymisen toteutuessa Suomeen syntyy yhtiö, jolla on riittävän leveät hartiat sekä palvelemaan kuntien, sairaanhoitopiirien ja tulevien maakuntien vaativia tilaajaorganisaatioita että viemään suomalaisen sote-osaamisen kansainvälisille markkinoille, Wirén sanoo.

Ostotarjousprosessissa Pihlajalinnan osakkeenomistajille tarjotaan 16,00 euroa jokaista osaketta kohden.

Ostotarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen loppupuolella tai viimeistään vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi
Kirjoita nimesi tähän