Metsäteollisuus tuli tutuksi Sariolan koulussa

0
Metsäteollisuuden kampanja muutti Hannes Täyrösen, Leevi Rauhalahden ja Aapo Peltolan kuvaa metsäteollisuudesta.

Ympäristöpäällikkö, puunostaja, kehitysinsinööri, controller, metsävara-asiantuntija, puuseppä, tutkija. Siinä joukkio metsäteollisuuden nimikkeitä todisteeksi, että alalla on tarjolla muitakin ammatteja kuin metsureita ja pukumiehiä.
Pakkausyritys DS Smithin työntekijät jakoivat Sariolan koulun yhdeksäsluokkalaisille tiistaina vähintäänkin repullisen tietoa metsäteollisuuden tulevaisuudennäkymistä.
Yrityksen hr-asiantuntija Emmi Mustaniemi ja prosessinhoitaja Esa Lamminsivu löivät tiskiin faktaa, jonka tarkoituksena oli houkutella nuoria alalle.
Metsäteollisuus on edelleen Suomen suurin vientiala. Se työllistää 42 000 työntekijää.
Alan työvoimasta eläköityy noin neljäsosa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Investoinnit ja uudistuminen synnyttävät lisäksi kysyntää uudenlaiselle osaamiselle ja osaajille.
– Metsäteollisuuden, kuten muidenkin teollisuudenalojen, vetovoima nuorten keskuudessa on kuitenkin alhainen. Nuoria ei hakeudu riittävästi alan koulutukseen, keskeyttämiset ovat yleisiä ja koulutusohjelmia on lakkautettu, Lamminsivu kertoo.

Sariolan koulun yhdeksäsluokkalaiset Hannes Täyrönen, Leevi Rauhalahti ja Aapo Peltola totesivat esittelyn jälkeen, että heidän metsäteollisuuteen liittyvä tietomääränsä vähintäänkin triplaantui.
Täyrönen hämmentyi muun muassa metsäteollisuuden työnkuvien runsaudesta. Rauhalahti puolestaan kehui kampanjan laadukasta ja modernia videomateriaalia.
Peltolan käsitys metsäteollisuudesta muuttui täysin.
– Olin tähän asti kuvitellut, että metsäalan hommat ovat pelkkää metsässä riehumista tai tehtaassa seisoskelua. Täytyy myöntää, että minulla on ollut aivan mielettömän väärä kuva alasta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.