Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Miehistä tässä pitää huolestua

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 19.12.2018 kello 6.00

Suomessa on puhuttu kuluneen vuoden aikana syntyvyydestä enemmän kuin pitkään aikaan. Kiistämätön tosiasia on, että syntyvyys laskee kaikkialla Pohjoismaissa, mutta Suomen luvut ovat kaikkein karuimmat.

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki esitteli hiljattain eräässä taustatilaisuudessa pylväskaavioita siitä, miten koulutus vaikuttaa perheen perustamiseen ja syntyvyyteen.

Jos perhettä pidetään mittarina, suomalaisella miehellä menee Hetemäen mukaan huomattavasti suomalaista naista heikommin – ja kouluttamattomilla miehillä vasta heikosti meneekin.

Kaikki eivät halua perhettä. Kun valinta on tietoinen, siihen ei ole kenelläkään nokan koputtamista. Aina kyseessä ei ole kuitenkaan oma valinta. Näin joulunaikaan yksinäisyys tuntuu erityisen musertavalta.

Hetemäen tilastot osoittavat, että varsinkin peruskoulutuksen varassa olevat miehet jäävät naisia huomattavasti useammin vaille perhettä.

Tästä näkökulmasta on tärkeää, että Kangasalla on kaksi toisen asteen oppilaitosta, uusi ammatti­koulu ja uudehko lukio.

Kun saamme nuoret miehet kouluun, heillä on edessään valoisampi tulevaisuus. Monille peruskoulun päättäneille oppilaitoksen läheisyys on merkittävä asia.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös