Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Mielenosoitus tervehti valtuutettuja Kangasala-talon edustalla

Kangasala-talon edustalla nähtiin maanantai-iltana mielenosoitus Kangasalan kunnan suunnittelemia säästötoimia vastaan.

Uutiset - 8.6.2015 kello 18.22
Mielenosoitus tervehti valtuutettuja Kangasala-talon edustalla
Kati Domonyi-Kuusinen oli yksi aktiivisista henkilöistä kuntalaisaloitteen taustalla.

Kylien edustajat luovuttavat kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Raimo Kouhialle (sd) ja varapuheenjohtajalle Tuomas Bährendille (kesk) kuntalaisaloitteen ja adressin kyläkoulujen ja elävän maaseutupolitiikan puolesta.

Adressin oli allekirjoittanut 1 450 henkilöä.

Aloitteessa listattiin niitä periaatteita, joita kunnan tulisi noudattaa kylien asioista päättäessään. Erityisesti aloitteessa korostettiin koulujen ja kyläkaavojen merkitystä kylien elinvoimaisuudelle.

Maanantai-iltana päätettiin Lahdenkulman koulun lakkauttamisesta, mutta tulevaisuudessa uhattuina ovat myös jäljelle jäävät loput kyläkoulut.

Paikalla oli poliisi valvomassa järjestystä. Virkavaltaa ei kuitenkaan tarvittu, sillä mielenilmaus sujui varsin rauhallisessa merkeissä muun muassa Kesäpäivä Kangasalla -laulua laulaen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös