Mielipide: Korvenperäntien korjausta piti perätä monta kertaa

0
Mielipidekirjoittajan ottama kuva Korvenperäntiestä kertoo, miten syviä montut olivat. Kuvassa on 14 tuuman rengas.

Korvenperäntie on korjattu nyt hyvään kuntoon ennen vappua. Pahimmat kuopat näköjään korjattiin ensin lapiolla ja sitten asfaltoitiin koko kaistan leveydeltä. Useassa kohdassa tie asfaltoitiin koko tien leveydeltä. Lisäksi asfaltointia jatkettiin Siitamantielle. Asfaltointi aloitettiin urheilukentän kohdalta ja valkoisten tienpinnassa olevien merkintöjen perusteella asfaltointia ilmeisesti tullaan jatkamaan Siitamantiellä koulun risteyksen asti.

Korvenperäntien tien korjaukseen vaadittiin kansalaiskeskustelua, Facebook-keskustelua ja valokuvia, josta esimerkkinä rengas-havainnekuvat. Tein sähköpostitse usealle taholle muistutukset ja vikailmoitukset pitkän kaavan mukaan, vaikka väylä.fi -palvelu tarjoaa helpomman tavan ilmoittaa tieverkoston ongelmista.

Virkamiehillä on lain mukaan virkavastuu ja valtionkonttorilla korvausvelvollisuus mikäli tiellä tapahtuu onnettomuus tai jonkun auto hajoaa.

Tieverkon ongelmien taustaa kannattaa tutkia Wikipediasta tiehallintoa käsittelevästä artikkelista. Korvenperäntien kohdalla komentoketju näyttää suurinpiirtein tältä: Ely-keskus tilasi tien korjauksien kilpailutuksen Destia Oy:ltä. Destia on entinen valtionyhtiö ja nykyään sijoitusyhtiön omistama. Destian kilpailutuksen voitti Pirkanmaalla vuonna 2020 Asfalttikallio Oy. Aluehallintoon kuuluva ely-keskus, valtion virkamiehet tilaavat Asfalttikalliolta tien korjauksen.

Virkamiehillä on lain mukaan virkavastuu ja valtionkonttorilla korvausvelvollisuus mikäli tiellä tapahtuu onnettomuus tai jonkun auto hajoaa. Muistutin virkamiehiä sähköpostilla heidän virkavastuustaan jonka olivat unohtaneet. Suureen rooliin nousee myös Facebook- ja lehtikirjoittelu Korvenperäntiestä. Sen jälkeen alkoi tapahtua ja Asfalttikallio sai käskyn aloittaa korjaukset.

Pirkanmaalainen Yrittäjä

Lue lisää: Korvenperäntietä ja Siitamantietä ehostetaan ohuella pintauksella

Lue lisää: Mielipide: Eikö Korvenperäntien huono kunto kiinnosta todellakaan ketään?

Lue lisää:Liikennemerkin lisäkilpi ei naurata kaikkia – Ely-keskus pohtii rikosilmoituksen tekoa

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.