Mielipide: Kuhmalahtelaiset koululaiset tarvitsevat oman alakoulun

0

Kangasalan Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa Kuhmalahdelle alakoulun 1.−6.-luokkalaisille. Pohjan koulun lakkauttamisen yhteydessä ajankohtaiseksi on noussut kysymys, missä kuhmalahtelaiset lapset käyvät tulevaisuudessa koulua.

Tällä hetkellä 1.−2.-luokkalaiset opiskelevat päiväkodin tiloissa, jossa he ovat eskareiden kanssa mukana Oksa-luokkatoiminnassa eli joustavassa koulunaloituskokeilussa. 3.−6.-luokkalaiset opiskelevat tämän lukuvuoden seurakunnalta vuokratussa Pentosalissa.

Ratkaistavana on, rakennetaanko Kuhmalahdelle päiväkodin yhteyteen uusi koulu ja jos rakennetaan, mille luokka-asteille. Kuhmalahden veto- ja pitovoimaisuuden ylläpitämiseksi on tärkeää, että Kuhmalahdella on koulu.

Olemme valtuuston hyväksymässä kaupunkistrategiassa määrittäneet yhdeksi arvoksemme mahdollisuuksien maaseudun ja päättäneet kehittää yhtä aikaa sekä kaupunkia että maaseutua.

1.−2.-luokkalaiset voivat opiskella jatkossakin päiväkodin yhteydessä yhdessä eskareiden kanssa. Isompien koululaisten osalta koulumatkat Sariolaan muodostuisivat hyvinkin pitkiksi ja päivät siten liian raskaiksi.Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa, että kuhmalahtelaiset voivat käydä alakoulun kokonaan loppuun Kuhmalahdella. Tästä syystä ryhmämme kanta on, että Kuhmalahden uuteen kouluun tulee rakentaa tilat 6.-luokalle saakka.

Rakennussuunnitelmassa ryhmämme haluaa nähdä hirsirakenteen käyttöä, tilojen monikäyttöisyyden huomioimista sekä paikallisuuden näkymisen kylän omassa koulussa.

Kangasalan Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.