Mielipide | Uutiset

Mielipide: Kuinka pidämme kaupungin oksalla ylimmällä? – Voisiko Kangasalaa uudistaa niin, etteivät lähipalvelut katoa vuosiksi?

Kirjoittaja toivoo, ettei Kangasalan kehitys hävitä lähipalveluita. Kuva: Arkisto

Kaupunkiamme laajentava ja kasvattava Lamminrahkan hanke on hyvä asia, mutta myös Kangasalan perinteikäs ydinkeskusta kaipaa huolenpitoa. Arvostan kaupunkimme kehittämistä. On valitettavaa, jos samalla rajusti karsimme…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3,50 €.

TilaaKirjaudu

Yksi kommenttiKommentoi

  • Marja2.10.2021 klo 14:11

    Täällä Havisevan kylällä, vaikkakin lähinnä sitä oikeaa ylintä oksaa Haralanharjun tornia, ollaan hieman ihmeissään. Saamme lukea Lamminrahkasta milloin mitäkin uusia kehityskohteita. Sitä kasvatetaan ja tuntuu, että kaikki uudet asiat ( ja rahat) tulevat sinne ja vain sinne. Toinen puheenaihe on nauhataajama. Nykyäänhän Kangasalan keskusta on iltaisin aivan autio. Eikä vain iltaisin, monena aamuna myös tori on autio ja tyhjä, ei ainoatakaan kauppiasta, niitä ilmestyy sinne parina päivänä viikossa. Niitä vaatteiden myyjiä on vähän turhaan, mieluummin aitoa toria, vihanneksia, leivonnaisia yms. Olemme täällä huolissamme, siitäkin, että yleensä Pohjois-Kangasala käsittää kirjoituksissa vain Ruutanan, jonne sentään jotain kehitystä on saatu. Mekin kuulumme Pohjois-Kangasalaan! Täällä Havisevalla on viihtyisä asuinalue ja 9-tien parannusta odotellessa voitte miettiä esim sitä miten kätevästi täältä pääsee töihin Tarastejärven kehittyvälle ja kasvavalle nykytekniikan alueelle ja toki Tampereelle asti suoraa tietä. Nyt meidät on unohdettu. Tai ei ihan kokonaan: muistetaan aina välillä poistaa meiltä jotain, esim viime talven episodi junaradan alikulun sulkemisineen oli aliarvoista touhua. Leikkikenttä on todettu tarpeettomaksi kun laitteet on viety pois. Lisäksi bussiliikenne on onnetonta. Kesällä pääsee bussiin vain kävelemällä Ruutanaan, tuon surullisenkuuluisan Korvenperäntien pientareella. 9-tiellä bussit hurahtavat lujaa ohi. Miten on kunnan päättäjät, muistatteko missä on Havisevan kylä?