Mielipide: Kuka uskaltaa sanoa ääneen: ”Ei uutta koulua Kuhmalahdelle”

0

Kuhmalahdelle vaaditaan uutta koulurakennusta. Ennusteen mukaan viiden vuoden päästä oppilaita on 25. Kysymys kuulukin: kannattaako uuden koulun rakentaminen.

Tällä hetkellä 1.–2. luokan oppilaat opiskelevat päiväkodilla ja muut Pentosalissa. Järjestely on käytössä ainakin kuluvan lukuvuoden. Tosin myös seuraava lukuvuosi on mahdollista toteuttaa tarvittaessa samalla tavalla.

Osalla vanhemmista on herännyt huoli, onko nykyisen opetuksen taso samanlainen kuin muissakin kaupungin kouluissa. Riittääkö opettajilla pätevyys opettaa kaikkia aineita? Entä erityisopetusta vaativat oppilaat tai he, joille esimerkiksi kielten opiskelu tuottaa hankaluuksia?

Wilmassa tulee viestiä: ”Lapset ovat levottomia, keskustelkaa kotona”. Onko ihme, jos lapsi on levoton kun kaikki on uutta ja sekaisin?

Koulu on hajotettu, kunnollista virikkeellistä välituntipaikkaa ei ole. Ruokailemaan mennään vanhainkotiin, mikä tuntuu joidenkin mielestä pelottavalta. Vuosi tällaista tuntuu hirvittävän pitkältä ajalta, saati sitten kaksi vuotta.

Koulua ei kannata rakentaa, vaan satsata nekin mahdolliset rahat Sariolan koulun korjaukseen ja laajennukseen, jotta saadaan tilat myös Kuhmalahden oppilaille.

Siellä annetaan meidän kylän lapsille laadukasta opetusta hyvissä tiloissa ja siellä on kaikki tarvittavat avut helposti saatavilla. Ja mikä tärkeintä, lapset saavat olla yhdessä kavereidensa ja sisarustensa kanssa.Kuka uskaltaa ratkaisevassa kokouksessa sanoa asian ääneen?

Äiti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.