Mielipide: Lukija kysyy, onko saattohoitoa tarjolla vain viiden hengen huoneessa?

0

Ystäväni sairastaa pitkälle edennyttä syöpää ja on on näillä hetkillä saattohoidon tarpeessa. Kangasalan terveystoimi on vastannut hänelle, että tarjolla on ainoastaan paikka viiden hengen huoneessa.

Vastaus oli kuin likainen rätti vasten kasvoja. Voiko tämä olla totta ja onko tämä Kangasalan yleinen käytäntö?

Syöpäpotilaan ystävä

Terveystoimi vastaa

Kangasalan kaupunginsairaalassa tarjotaan yhden hengen huone saattohoitoa tarvitsevalle potilaalle lähes poikkeuksetta. Kaupunginsairaala on rakennettu 1980-luvulla, jolloin suosittiin suuria usean hengen potilashuoneita. Yhden hengen huoneita meillä on neljä.

Ajoittain kaupunginsairaalan yhden hengen huoneisiin joudutaan sijoittamaan herkästi tarttuvaa tulehdussairautta tai niin sanottua sairaalabakteeria kantavia potilaita tartunnan leviämisen estämiseksi.

Jos saattohoitopotilas tarvitsee kaupunginsairaalan osastohoitoa hetkellä, jolla yhden hengen huoneet ovat täynnä, varaamme hänelle paikan joko kahden tai viiden hengen huoneesta ja järjestämme yhden hengen huoneen heti, kun se on mahdollista.

Kaupunginsairaalassa hoidetaan saattohoitopotilaita sekä osastolla että kotiin vietävän kotisairaalan avulla. Pahoittelemme ystävänne saamaa viestiä. Kaupunginsairaalan osastonhoitaja vastaa mielellään kysymyksiin saattohoidon toteuttamisesta.


Tiina Viitaniemi
johtava ylilääkäri
Ulla Mäkinen
hoitotyön johtaja
Kangasalan kaupunki
terveyspalvelut

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.