Mielipide: Nuorten huumeiden käyttö on yleistynyt Kangasalla – käyttäjät yhä nuorempia, jopa 13-vuotiaita

1

Kangasalan Perussuomalaisten valtuustoryhmä on saanut kesän aikana useita yhteydenottoja huolestuneilta kuntalaisilta liittyen nuorten huumeiden käytön yleistymiseen Kangasalla. Viesteissä on selkeästi tullut ilmi nuorten niin sanottu huumeiden viihdekäyttö.

Lue myös: Näyttäytyykö kangaslalaisten nuorten huumeidenkäyttö poliisille? ”Meillä ei ole ollut resursseja järjestää juurikaan kenttävalvontaa”

Tietojemme mukaan käytetyimmät aineet ovat kannabis ja huumaavat lääkkeet. Käyttäjät ovat yhä nuorempia, jopa 13-vuotiaita. Käsityksemme mukaan nuoret kokevat huumeiden käytön olevan rinnastettavissa alkoholin käyttöön – kuitenkin sillä edulla, että kiinnijäämisen riski on pienempi.

Esimerkiksi poliisien liikennevalvonnassa puhallustestejä tehdään moninkertaisesti enemmän kuin huumetestejä.Vanhemmat eivät myöskään huomaa huumeiden käyttöä yhtä helposti kuin alkoholin, joten kiinnijäämisen riski kotonakin on pienempi.

Toivomme, että Kangasalla ongel­maan herätään nyt toden teolla ja valvontaa tehostetaan yhteistyössä poliisin kanssa. Lisäksi toivomme, että valtuuston tulevan vuoden talousarviossa lisäämme satsauksia ennalta ehkäisevään toimintaan.

Kannatamme ennalta ehkäisevän toiminnan määrärahojen nostoa myös muillakin saroilla, olipa kyseessä sitten kuntalaisten terveysliikunnan lisääminen, lastensuojelu tai vaikkapa kaupungin kiinteistömassan terveenä pitäminen. Ennalta ehkäisevä toiminta on kaikissa tapauksissa kaupungin talouden saati sitten kuntalaisten inhimillisen kohtelun kannalta kannatettavaa.

Kangasalan Perussuomalaisten
valtuustoryhmä

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.