Mielipide: Parkkitalosta ei ihan onnistuttu tekemään toimivaa – suunnittelijoilta ovat selvästi unohtuneet käyttäjät

3
Kuohunparkkia on moitittu sen ahtaista sisään- ja ulosmenoväylistä.

Tavoitteena oli tehdä Kuohunparkista Suomen kaunein parkkitalo” (KS 11.12.) ja siinä onnistuttiin. Olisin ottanut vaikka vähän rumankin, jos siitä olisi tehty toimiva.

Sisään ajaessa on juuri ennen puomia 90 asteen käännös oikealle. Jokainen autoa ajava tietää, että auto oikaisee käännyttäessä, minkä johdosta kuljettajalla pitää olla noin kaksi metriä pitkä käsi yltääkseen painamaan lipukkeen.

Tai sitten pitää koukata vastaantulevien kaistan kautta, jotta pääsee riittävän lähelle lippupainiketta ilman että kolhii auton vasenta etukulmaa painikkeen pömpeliin. Ja samalla pitää toivoa ettei hallista tule kukaan juuri silloin ulos.

Sisätilat ovat valoisat ja selkeät. Pysäköintiruudut on mitoitettu kuten toriparkissakin – 25 vuotta vanhojen autojen mitoille. Kun vierekkäin paikoitetaan viisi perheautoa, niin lapsiperheet eivät pääse autosta ulos kolhimatta viereisiä autoja.

Suunnittelijoilta ovat selvästi unohtuneet käyttäjät. Vaikka arkkitehdillä ei ollut ajokorttia niin onnikalla olisi voinut tehdä tutustumisretken Tampereelle, vaikka Hämppin tai Taysin toimiviin parkkihalleihin. Yritys ei tällä kertaa ihan onnistunut.

Lue myös: Uusi Kuohunparkki saa moitteita ahtaista porteista – ”Nyt täytyy miettiä, onko asia korjattavissa”

Uimahallin käyttäjä

3 kommenttia

  1. Tarpeeton Kangasalla ja rumakin vielä.kaupunki käyttää verorahoja väärin.vanhustenhuolto ala-arvoista.pitäisi varmaan kartoittaa johtajien määrä, tuntuu,että heitä on paljon.säästyneet rahat terveyspalveluihin.huhu myös kertoo, että johtajat saivat pitää lämpöpistokkeet autoilleen, mutta esim 3-vuorotyöntekijöiltä ne otettiin pois.tuo on väärin.johtajien pitää näyttää esimerkkiä ei haalia etuja itselleen..

  2. Erittäin hyvin kirjoitettu. Miten onkin mahdollista vielä tänäkin päivänä, että asiakkaita ei kuunnella? Ja samaan aikaan tilaaja ei uskalla vaatia onnistunutta lopputulosta, vaan maksaa kiltisti huononkin ratkaisun. Onko kyse siitä, ettei uskalleta myöntää että ”Pieleen meni”? Ai niin, eihän julkinen virkamies/-nainen tee virheitä…

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.