Mihin käyttäisit 10 000 euroa? – Kaupunki kerää ehdotuksia

2
Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Kauhujen Kangasala -tapahtuma, pääkirjastoon lainattavia harrastusvälineitä ja ruusut kaikille kotihoidon asiakkaille itsenäisyyspäiväviikolla.

Näitä asioita kaupunkilaiset toivoivat ja saivat, kun Kangasala kokeili osallistuvaa budjetointia ensimmäisen kerran syksyllä 2020.

Lue myös: Tältä näytti Kauhujen Kangasala – Katso kuvat halloween-asuun pukeutuneesta Lepokodista
Lue myös: Lumikengät ovat pääkirjaston talvihitti: Tiesitkö, että kirjasto lainaa muutakin kuin luettavaa?

Osallistuvassa budjetoinnissa kaupunkilaiset voivat päättää, miten kaupungin osoittama rahasumma käytetään.

Nyt on jälleen aika ehdottaa, miten kaupungin jakama potti kannattaa jakaa. Tänä vuonna kaupunki on varannut kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille 10 000 euron määrärahan käytettäväksi osallistuvaan budjetointiin.

– Ehdotus voi olla live- tai virtuaalitapahtuma, kurssi, näyttely, elokuva tai muu tilaisuus tai hankinta, kertoo Kangasalan kulttuurikoordinaattori Anna Toiva tiedotteessa.

Toteutus vuoden loppuun mennessä

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut valitsee ehdotuksista toteuttamiskelpoisimmat, joista kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkejaan.

– Toteuttamiskelpoisuuteen vaikuttaa muiden muassa käytössä olevat resurssit, ehdotuksen kustannusarvio ja ajankohtainen Covid19-tilanne.

Tänä vuonna pyrkimyksenä on kiinnittää aiempaa enemmän huomiota tapahtumien ja hankintojen sijoittumiseen eri puolille kaupunkia.

Ehdotukset julkistetaan anonyymeina, ja parhaat toteutetaan vuoden 2021 loppuun mennessä.

Viime syksynä ehdotuksia tuli 48, joista 17 pääsi äänestysvaiheeseen. Kolme eniten ääniä saanutta ehdotusta eteni toteutukseen.

Lähetä ehdotuksesi osallistuvan budjetoinnin keinoin toteutettavaan toimintaan tai hankintaan 25.4.2021 kello 15 mennessä lomakkeella osoitteessa kangasala.fi/osallistuvabudjetointi tai sähköpostitse kulttuuripalvelut@kangasala.fi. Äänestys ehdotuksista on käynnissä samoilla verkkosivuilla 3.–30.5.

Lisätietoja: kulttuurikoordinaattori Anna Toiva, anna.toiva@kangasala.fi,  p. 044 481 3020

2 kommenttia

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.