Mikä on tilanne Kangasalan keskustan kohteessa? Tampereella sama urakoitsija hyllytettiin maksuongelmien takia

0
Pallas-rakennus rakentaa YH Kodeille parhaillaan kerrostaloa aivan Kangasalan ydinkeskustaan. Talon on määrä olla valmis vuodenvaihteessa.

Kangasalan keskustaan parhaillaan rakentavan Pallas Rakennuksen rahoitusongelmista on kirjoitettu viimeisen kuukauden aikana eri lehdissä.

Syyskuussa Helsingin Sanomat kertoi, että Laajasalossa viisikerroksisen kerrostalon työmaa viivästyi, kun pääurakoitsija Pallas Rakennus ajautui taloudellisiin vaikeuksiin.

Tänään torstaina Aamulehti uutisoi, että Tampereen Pyynikillä tehtävässä rakennushankkeessa vaihdetaan kesken kaiken urakoitsijaa. Kohteen rakennuttaja Pyynikinranta Holding Oy on Aamulehden mukaan purkanut urakkasopimuksen Pallas Rakennus Länsi Suomi Oy:n kanssa.

Syyksi rakennuttaja kertoo sen, että Pallaksen rahoitusvaikeuksien takia kohteen valmistuminen uhkaa viivästyä.

Pallas Rakennusten toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne myöntää Kangasalan Sanomille, että yhtiössä on painittu talousvaikeuksien kanssa, joista osa on johtunut yhtiön kasvusta ja useista keskeneräisistä suurista hankkeista. Hän kuitenkin sanoo, että tällä hetkellä tilanne näyttää valoisammalta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Loppuvuoteen mennessä valmistuvan kohteen kaikki asunnot ovat YH Kotien vuokra-asuntoja.

Lautarinteen mukaan Tampereen kohteen rakennushankkeessa oli viiveitä, jotka olisivat vaikuttaneet kokonaisaikataulun viivästymiseen 6-8 viikkoa.

– Osa näistä viiveistä johtui aliurakkasopimusten viivästyksistä, mutta tilanne korjattiin ja erääntyneet maksut suoritettiin. Yritimme hakea vaihtoehtoja hankkeen jatkamiseen, mutta luottamusta ei enää syntynyt.

Lautarinne vakuuttaa, että yhtiö omaa tarvittavat taloudelliset resurssit suorittaa sopimusten mukaiset urakat loppuun.

– Tämä koskee myös Kangasalan keskustaan rakentuvaa kohdetta. Se saadaan valmiiksi aikatauluun mennessä, Lautarinne lupaa.

YH Kodit selvillä tilanteesta

Kangasalan ydinkeskustassa Pallas Rakennukset toteuttaa parhaillaan YH Kotien kerrostalokohdetta. Talon arvioidaan valmistuvan vuodenvaihteeseen mennessä.

YH Kodit oy:n toimitusjohtaja Janne Tuominen kertoo, että heillä ei ole ollut suuria ongelmia Pallaksen kanssa.

– Olemme olleet tietoisia siitä, että yhtiöllä on ollut talous tiukilla. Olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että kohde valmistuu ajoissa, Tuominen sanoo.

Hän kertoo, että Pallas Rakennuksilta tuli aamulla tiedote, jossa yrityksen toimitusjohtaja selitti Aamulehdessä uutisoidun tapauksen taustoja.

YH Kodit seuraa tilannetta jatkossakin tiiviisti.

– Olemme pitkän linjan rakennuttaja, ja haastattelemme aina hankkeen edetessä aliurakoitsijoita. Pidämme jatkuvasti huolta siitä, että he ovat saaneet rahansa ja homma etenee. Ainakaan tämän hetkisten tietojeni mukaan Pallaksen kanssa ei ole Kangasalan kohteessa selvittämättömiä ongelmia, Tuominen sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Keskustakortteliin on suunnitteilla myös toinen kohde, joka ei ole kuitenkaan kiinnostanut ostajia odotusten mukaisesti.

Toinen talo ei ole vetänyt odotusten mukaisesti

Janne Tuomisen mukaan Kangasalan keskustakorttelin vuokra-asunnoilla on ollut hyvä menekki.

– Kysyntää on, eihän Kangasalla enää keskustammaksi pääse. Jonossa on tulijoita.

Kaikki 6-kerroksisen talon 87 asunnosta on vuokra-asuntoja.

Pallas-rakennuksilla on suunnitteilla kyseisen talon viereen toinen kerrostalohanke, johon on tarkoitus myydä omistusasuntoja ja liiketiloja.

Vapaarahoitteinen kerrostalo on määrä rakentaa kahdessa vaiheessa. Alun perin rakennustöiden piti alkaa vielä tämän vuoden puolella.

Aloitus kuitenkin viivästyy, mutta Pallaksen Jyrki Lautarinteen mukaan syynä eivät ole rahoitusongelmat.

– Kohde ei ole vetänyt odotusten mukaisesti, emmekä ota riskiä ja lähde rakentamaan ilman tiettyä määrää varauksia, hän toteaa.

Lautarinne uskoo, että yhtenä yhtenä syynä odotuksia heikommalle kysynnälle on Kangasalan runsas tarjonta uusissa kohteissa.

– Ja ehkä ihmiset eivät vielä ymmärrä sitä, miten upealta keskustakortteli tulee näyttämään valmistuttuaan.

Lue myös: Vatiala vetää hyvin, keskustassa on hiljaisempaa – lue, miten Kangasalan rakennushankkeet etenevät

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.