Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Mikki ja Riimi yhdistää sanat rytmiin

Pöydällä on paperiarkki ja arkissa ruudukko. Se on jaettu neljään riviin ja sarakkeeseen. Simo Nieminen osoittaa ensimmäistä riviä ja selittää, mistä on kyse. Ruudukko toimii yhtenä työkaluna kaikkiaan kahdeksan kertaa kokoontuvissa nuorten räppityöpajoissa, jotka kokoontuvat Kangasala-talossa.

Uutiset - 16.9.2016 kello 14.43
Kangasalan Sanomat
Mikki ja Riimi yhdistää sanat rytmiin

– Tämä on rytmitaulukko. Jokainen rivi edustaa yhtä tahtia ja sarake tahdin neljäsosanuottia tai iskua. Kun sanat kirjoittaa ruudukkoon, räppisovitus on käytännössä valmis.

Rytmisen runouden opettamisesta tuli Jyväskylän yliopistossa toista tutkintoaan opiskelevalle Niemiselle työ lähes sattumalta. Nyt työpajatoiminta on tuonut entisen insinöörin paitsi nuorten myös ikäihmisten ja lasten pariin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Minulla on tausta kirjoittajana ja räppärinä. Opetan näissä työpajoissa nuoria tuottamaan räplyriikoita, mutta jos kiinnostusta löytyy, on mahdollista syventyä myös rytmien rakentamiseen rumpukoneella.

Työpajaan voi osallistua siitäkin huolimatta, ettei kirjoittaminen tunnu luontevalta.

– Tarkoitus on, että tänne on mukava tulla. Jos räp kiinnostaa mutta ei halua itse osallistua, työpajaan voi tulla myös vain seuraamaan. Ketään ei pakoteta tekemään mitään, Nieminen painottaa.

 

Nuorille suunnatut Mikki ja Riimi -räppityöpajat kokoontuvat Kangasala-talossa torstaisin lokakuun 6. päivään asti. Työpajat jatkuvat marraskuussa tiistaisin. Lisätietoja maksuttomasta työpajasta saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mikkijariimi@gmail.com tai ottamalla yhteyttä Kangasala-taloon.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös