Miksi LP:n tukipilari jäi ulos maajoukkueesta? ”Tarvitsen nyt vähän pidemmän breikin”

0
Roosa Laakkonen. Arkistokuva: Jouni Valkeeniemi

LP Kangasalan lentopallojoukkueen Tiiamari Sievänen ja Ronja Heikkiniemi valittiin maajoukkueryhmään. Joukkueen tukipilari Roosa Laakkonen jää kuitenkin pois tulevan kesän maajoukkuekuvioista.

– Tarvitsen nyt vähän pidemmän breikin. Teen kesällä muita juttuja ja jätän lentopallon vähemmälle, Laakkonen perusteli.

Suomen ykkössentterin ratkaisu kypsyi syksyn mittaan.

– Päätökseen ei liity mitään dramatiikkaa, Laakkonen muistutti.

Maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi on tiennyt asiasta jo jonkin aikaa. Tieto levisi julkisuuteen keskiviikkona, kun Laakkosen nimi puuttui Kangasniemen julkaisemasta pelaajaryhmästä.

– Roosa ilmoitti hyvissä ajoin, että huilipätkä on nyt tarpeen. Tämä on täysin ymmärrettävää useamman vuoden rutistuksen jälkeen. Lentopallokalenteri on haastava sekä fyysisesti että henkisesti, Kangasniemi tuumi.

Laakkonen, 25, nousi viime syksynä maajoukkueen eturiviin EM-turnauksessa ja jatkoi talvella vahvoja esityksiä kotimaan liigassa. Torjuntakuningatar kuului sarjan ehdottomaan eliittiin.

– Kausi oli elämäni paras. Harmi, kun se loppui ennen aikojaan. Meillä oli niin hyvä meno päällä. Se olisi voinut kantaa vaikka kuinka pitkälle, Laakkonen kuvaili.

Keskeytyspäätös tuli aikamoisena shokkina.

– Sen sulatteluun meni viikko. Harmitti ja ärsytti, vaikka ratkaisu oli oikea – totta kai.

On selvää, että 193-senttisen keskitorjujan poissaolo jättää ison aukon Suomen verkkopeliin.

– Roosan käyrä on kulkenut pikku hiljaa ylöspäin. Nyt hän alkaa olla lähellä kansainvälistä huipputasoa. Siellä viimeisillä porteilla. Tarvitsemme häntä kovasti tulevina vuosina, Kangasniemi painotti.

Katse tulevassa

Kangasniemi toivoo näkevänsä Laakkosen taas syksyn 2021 EM-kisoissa.

– Ilman muuta olen mukana. En ole lopettamassa lentopalloa enkä maajoukkuehommia, Laakkonen lupasi.

Sitä ennen Suomen pitää selvittää tämän vuoden elo-syyskuuksi kaavaillut EM-karsinnat.

Tällä hetkellä on vielä iso arvoitus, pystytäänkö karsintaottelut pelaamaan suunnitellun aikataulun mukaan vai siirtyvätkö ne myöhäisempään ajankohtaan.

– Siitä ajatuksesta lähdetään liikkeelle, että menemme lopputurnaukseen ja Roosa tulee sinne. Meillä ei ole varaa menettää yhtään potentiaalista pelaajaa, Kangasniemi korosti.

Tämän vuoden maajoukkueryhmään valittiin kaksi Kangasalan pelaajaa: libero Tiiamari Sievänen ja hakkuri Ronja Heikkiniemi.

Kesän ohjelma on vielä täysi arvoitus.

– Kukaan ei voi tietää varmuudella, minkälainen tilanne on elokuussa. Valmistautuminen tehdään kuitenkin sillä ajatuksella, että EM-karsinnat pelataan silloin. Kultainen liiga siirrettiin jo eteenpäin. En usko, että sitä pelataan tänä vuonna ollenkaan, Kangasniemi puntaroi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.