Minipossu on hiukan erilainen lemmikki

0
Puolitoistavuotias Linnea Sand ihastui viiden päivän ikäiseen Sisu-karitsaan.

Suomen Minipossuyhdistys on tullut 20 vuoden ikään. Lastentalo Tähtiranta järjesti juhlan kunniaksi kaikille avoimen minipossutapahtuman. Kävijät saivat tutustua pihapiirissä asusteleviin Vilmaan ja Pampulaan, ja samalla oli tarjolla asiatietoa minipossusta lemmikkieläimenä.
Tähtirannan possujen omistaja Jenni Nieminen on myös Minipossuyhdistyksen sihteeri. Yhdistyksen toiminta oli alkuaikojen jälkeen pitkään hiljaisempaa, mutta kuluva vuosikymmen on tuonut yhteisöön uutta vireyttä.
– Minipossuharrastus oli alkuinnostuksen jälkeen vähäisempää. Viime vuodet ovat olleet taas uutta kasvua, ja Suomessa on nykyisin noin 2 000 minipossua, Nieminen kertoi.
Minipossuihin liittyvän tiedon jakaminen on tärkeää, koska ne ovat lemmikkeinä monella tavalla omanlaisiaan eläimiä.
– Minipossusta ei voi koskaan tietää ennakolta varmasti, millainen siitä tulee kasvaessaan. Se voi jäädä pieneksi, tai siitä voi tulla melko suurikin. Jotkut oppivat sisäsiisteiksi, mutta eivät kaikki. Oppiiko possu pitämään ihmisistä, senkin näkee vasta ajan kanssa.
Nieminen kehottaa minipossuista kiinnostuneita ottamaan yhteyttä yhdistykseen. Se on valmis tarjoamaan kaiken mahdollisen tiedon sen pohjaksi, että possun hankinta lemmikiksi onnistuu ja elämä uudessa kodissa sujuu.
Minipossutapahtuma houkutteli Tähtirantaan hyvänlaisen joukon lapsiperheitä ottamaan läheistä tuntumaa kotieläimiin. Possujen lisäksi lapsia kiinnostivat lampaat, joita oli helpompi päästä silittelemään ja rapsuttelemaan kuin vilkasliikkeisiä röhkijöitä.
 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.