Ministeriöltä lisärahoitusta Tredulle – jakoa toimipisteille ei ole vielä tehty

0
Kangasalan Tredun toimipisteen päälliköllä Marjo Tommiskalla ei ole vielä tietoa, suuntautuuko lisärahoitus Kangasalan toimipisteeseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle lisärahoitusta noin 3,8 miljoonaa euroa.

Rahoitus on osa valtakunnallista kehittämisohjelmaa ja on tarkoitettu opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin vuosille 2020–2022.

Ministeriö myönsi rahoitusta lisäsuoritepäätöksellä yhteensä 80 miljoonaa euroa 109 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen.

Tredulle myönnetty rahoitus on tarkoitus käyttää opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen, opetustuntimäärien lisäämiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin. Lisärahoituksen tavoitteena on turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus, ohjaus ja tuki.

Erityishuomio on opiskelijoissa, jotka tarvitsevat lisätukea opintoihinsa. Tavoitteena on parantaa ammatillisen koulutuksen laatua lisäämällä lähiopetusta. Erityisesti koronaviruspandemian aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että jokainen opiskelija saa tarvitsemansa opetuksen ja tuen, todetaan Tredun tiedotteessa.

Lisärahoituksen tavoitteena on turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus, ohjaus ja tuki.

Tredun Kangasalan toimipisteen toimipistepäällikkö Marjo Tommiska kertoo, että toimipisteet ovat saaneet tiedon lisärahoituksesta, mutta jakoa sen kohdentamisesta toimipisteittäin ei ole tehty.

Lomien jälkeen palataan asiaan, Tommiska toteaa.

Opetuksen ja ohjauksen resurssien lisääminen on Oikeus osata -kehittämisohjelman keskeinen toimenpide. Oikeus osata on Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämä ammatillisen koulutuksen kolmivuotinen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelma.

Ministeriö toteuttaa ohjelman yhteistyössä Opetushallituksen kanssa vuosina 2020–2022. Kolmen vuoden aikana ammatillista koulutusta kehitetään yhteensä yli 270 miljoonalla eurolla. Lisäksi strategiarahoitusta suunnataan tukemaan kehittämisohjelman tavoitteita.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.