Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Minkälaisen mielikuvan jätät jälkeesi?

Pääkirjoitus - 3.6.2014 kello 12.44

Nyt on se aika vuodesta, jolloin monet nuoret avaavat ensimmäisen kerran oikean työpaikan oven. Ensimmäinen työpaikka voi olla monin tavoin elämälle suuntaa näyttävä. Sen vuoksi ei ole samantekevää, miten kesä uudessa paikassa sujuu.

Niiden onnekkaiden, jotka tavalla tai toisella ovat saaneet kesätyöpaikan itselleen, kannattaa miettiä kaksi kertaa, minkälaisen ensivaikutelman itsestään luo ja miten aikansa työpaikalla viettää.

Luja kädenpuristus ja tiukka katse silmiin toimivat aina ja tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Kesätyöläisen kannattaa myös mieluummin roikkua esimiehen ovella kärttämässä lisää töitä kuin selaamassa Facebookia.

Nuorena sitä harvemmin tulee ajatelleeksi, mutta omaa verkostoaan työmaailmassa kannattaa alkaa rakentaa jo heti ensimmäisessä työpaikassa.

Koskaan ei voi varmuudella tietää, ketä kohtaa tulevien vuosien työpaikoissa ja missä asemissa siellä kukakin on.

Vastuu nuoren opastamisesta ja oppimisesta on kuitenkin vakituisella henkilökunnalla. Ei voi olettaa, että nuori, työelämää vasta aloitteleva osaisi kaiken automaattisesti.

Kun nuori otetaan hyvin vastaan ja heti osaksi työyhteisöä, voi myös vakituinen väki oppia häneltä uusia asioita ja toimintatapoja.

Tärkeintä on kuitenkin se, että nuori saa positiivisen kokemuksen työelämästä ja intoa hakea uusia töitä tulevaisuudessa.

Hyvällä yhteispelillä loma-ajat sujuvat mukavasti sekä kesätyöläiseltä että työnsä hetkeksi pois luovuttavalta työntekijällä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös