Mitä Kangasalan lapsiperheille kuuluu? Tutkimus kysyy nelivuotiaiden vanhemmilta.

0
Kyselylomaketta tarjotaan nelivuotiaiden vanhemmille lastenneuvoloissa. Ruutanassa työskentelevän terveydenhoitaja Elisa Lohtanderin mukaan moni on tarttunut tilaisuuteen.

Kangasala on mukana valtakunnallisessa Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut -tutkimuksessa. Perheet saavat tutkimusmateriaalin neuvolasta lapsen nelivuotistarkastuksen yhteydessä. 

Kyselylomakkeeseen voi vastata sähköisesti tai paperilla.

Vanhemmilta kysytään esimerkiksi, millainen lapsen terveydentila on, miten hän viihtyy hoitopaikassa tai kiusataanko häntä. 

Tietoa kerätään myös siitä, millaisia tukiverkostoja perheellä on, miten työn ja perheen yhteensovittaminen sujuu ja miten palvelut ovat vastanneet lapsen tai perheen tarpeita.

– Vanhemmat ovat suhtautuneet tutkimukseen positiivisesti ja pääsääntöisesti halunneet osallistua siihen, Ruutanan neuvolan terveydenhoitaja Elisa Lohtander kertoo.

Hänen mielestään kysely on hyödyllinen.

– Palveluita on kehitettävä jatkuvasti, ja nyt saamme perheiltä ajankohtaista tietoa. Uskon, että valtakunnallisesta tutkimuksesta on paljon hyötyä myös Kangasalla lapsiperheiden palveluiden suunnittelussa ja kehittämisessä.

Lastenneuvolan terveydenhoitajat vastaavat omaan kyselyyn, ja myös nelivuotiaat lapset pääsevät tutkimuksessa ääneen. Lapselta kysytään, mitkä asiat tekevät hänet iloiseksi ja mitkä asiat harmittavat.

Tietoja kerätään lokakuun loppuun saakka.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sähköisessä tulospalvelussa, jonne on vapaa pääsy.

Sivuilla voit tarkastella oman alueen perheiden kokemuksia, toiveita ja tarpeita ja verrata niitä naapurikunnan, maakunnan tai koko maan tuloksiin.

Tutkimus tehdään joka toinen vuosi, ja sen kohderyhmänä on vuorotellen 3–4 kuukauden ikäiset vauvat ja 4-vuotiaat lapset perheineen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.