Koti Uutiset Mitä korjaustöitä Kirkkoharjun koulussa tehdään?

  Mitä korjaustöitä Kirkkoharjun koulussa tehdään?

  0
  Koulun vanhassa osassa on meneillään remontti, jonka arvioidaan valmistuvan viimeistään joulukuussa.

  Kirkkoharjun koulun vanhemmat ovat ilmaisseet huolensa koulutilojen sisäilmaongelmista. Mistä on kysymys, kunnan kiinteistöinsinööri ja sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Marko Sallinen?
    – Erityisesti vanhan koulun puolella työskentelevältä koulun henkilöstöltä välittyi keväällä sisäilmatyöryhmälle tietoa oireista, jotka saattoivat johtua sisäilman ongelmista.
    – Asiaa tutkittaessa ongelma paikantui vanhan asunto-osan luokkatilaan 123 ja siellä erityisesti lattiarakenteeseen. Lattiarakenteista löytyi kosteuden aiheuttama mikrobivaurio. Lattiarakenteessa ei havaittu kosteutta, mutta mikrobivaurio on saattanut aiheutua aikaisemmin historian saatossa olleesta kosteusrasituksesta lattiarakenteesta.

  Mitä asialle tehtiin?
    – Korjaustyöt aloitettiin jo kesällä, ja ne jatkuvat edelleen. Vanha lattiarakenne oli vielä kouluvuoden alkaessa näkyvissä purkutöiden takia. On mahdollista että se, tai vanhan lattiarakenteen pinnoitus on aiheuttanut hajuhaittoja. Lattian betonivalutyöt tehdään tämän viikon perjantaina aamulla ennen koulun alkamista.

  Koska remontti valmistuu?
    – Viimeistään joulukuussa. Tarkempi ajankohta riippuu betonin kuivumisesta. Tiloihin kulku on eristetty ja tilat alipaineistettu. Pakkasten ja lumien saavuttua koulussa tehdään vielä varmistavia sisäilmamittauksia. Näiden mittausten tekeminen vaatii pakkaskeliä.

  Löytyikö luokasta muuta kuin mikrobivauriota?
    – Lämpöputken eristeissä oli asbestia. Se vaati pienimuotoisen purkutyön, joka tietenkin tehtiin lain edellyttämällä tavalla. Tämän ikäisissä rakennuksissa on ollut tyypillistä käyttää asbestia eristeenä.

  Onko vanhaa puolta korjattu muutoin?
    – Koulun vanhan asunto-osan varsinaisten opetustilojen lattiarakenteet ovat nyt tulleet uusituiksi. Ainoa poikkeus on yksi käsityö- ja esiopetusluokka, joissa on erilainen lattiarakenne.

  Ilmanvaihdon toimivuutta on tarkkailtu. Onko se nyt kunnossa, kunnan talotekniikkateknikko Risto Santala?
    – Ilmanvaihto on kunnossa, ja se on päällä normaalisti.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän