Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Mitaleita hiihtosuunnistuksen pitkältä matkalta ja viestistä

Hiihtosuunnistajien SM-kilpailut jatkuivat viime viikonloppuna Kuusankoskelle pitkän matkan ja viestin merkeissä. Pitkällä matkalla kangasalalaiset ottivat neljä mitalia: 40-vuotiaissa naisissa ja miehissä Kooveeta edustava Katri Niittymäki ja Hiiltomiesten Mika Häkkinen ottivat hopeaa, 16-vuotiaissa pojissa Kouvolan Suunnistajia edustava Eerik Nurminen oli kolmas, samoin kuin Kangasala SK:n Jenni Joensuu-Partanen 35-vuotiaiden naisten sarjassa.

Urheilu-uutiset - 13.3.2015 kello 8.16
Mitaleita hiihtosuunnistuksen pitkältä matkalta ja viestistä
Pahiten sulaneita uria oli paikkailtu kisamaastossa käsipelillä lumikolien ja lapioiden avulla. Jussi Partanen hiihti Hiiltomiesten hopeajoukkueessa toisen osuuden.

Jos plussakeli teki kilpailun raskaaksi vaativilla radoilla lauantaina, sunnuntain viesteissä keli oli vieläkin vetisempi.
Erinomaisesti laaditut radat ja järjestäjien mittava työ takasivat kuitenkin seuroille hyvät olosuhteet ratkoa paremmuutensa.
Kangasalalainen hiihtosuunnistus oli hyvin edustettuna palkintopalleilla myös viesteissä.
Nuorimmassa ikänaissarjassa Katri Niittymäki ankkuroi Kooveen joukkueen sarjansa voittoon. Nuorimmassa poikien sarjassa Kisan hiihtäjistäkin tuttu Eerik Nurminen vei aloitusosuutta voittoisassa Kouvolan Suunnistajien joukkueessa. Samassa sarjassa Valkeakosken Hakaa edustanut Kangasalan oma poika Mikko Ahola sai pronssia pälkäneläisten Ahon veljesten kanssa. Toiseksi vanhimmassa naisten sarjassa Saija Laurila ankkuroi joukkueensa tamperelaisen Epilän Esan viestin voittoon.
Vanhimmassa naisten sarjassa Mirja-Liisa Sulander viimeisteli Navin joukkueen hopealle. Hopeaa saavutti myös Kisan hiihtäjistäkin tuttu ja tänä vuonna suunnistuksen aloittanut Lotta Välkki hiihtämällä Tampereen Pyrinnön joukkueessa aloitusosuuden.
Nuorimmassa ikämiessarjassa Hiiltomiehet oli liikenteessä täysin kangasalalaisista suunnistajista koostuneella joukkueella. Alun dominanssi vaihtui jännittävän ankkuriosuuden tiimellyksessä niukasti hopeisiksi mitaleiksi. Joukkueessa hiihtivät Mika Häkkinen, Jussi Partanen ja Ilkka Nurminen. Sprinttiviestin hopeamitaliputki sai näin jatkoa.
Hiihtosuunnistuksen kilpailukausi päättyy maaliskuun lopussa Rovaniemelle Lapin lumirasteille, jonka yhteydessä ratkotaan myös erikoispitkän matkan Suomen mestaruudet.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös