Miten onnistuu pelastusliivin pukeminen vedessä? Vesisankarit haastavat testamaan taitoja

0
Vesisankarit-tapahtumassa saa testata omia taitojaan ja oppia uusia. Kuva: Koululiikuntaliitto

Vesisankarit valtaavat Kangasalan uimahalli Kuohun viikon kuluttua sunnuntaina.

Vesisankarit-hanke on vuodesta 2015 kannustanut kaikkia liikkumaan vesillä turvallisesti ja tarjonnut mahdollisuuden vesillä liikkumisen taitojen harjoitteluun koululais- ja yleisötapahtumissa. Kangasalla Vesisankarit vierailevat jo toista kertaa.

Taitoja voi tulla harjoittelemaan uimhallilipun hinnalla.

Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Uimahallin henkilökunta, Kangasalan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ja Salmiakkimelojat yhdistävät voimansa ja ohjaavat asiakkaat erilaisten vesitaitojen pariin.

Ohjelmassa on uusi pelastusliivihaaste, jossa puetaan liivit vedessä päälle niin, että pukemisesta otetaan aikaa. Päivän aikana tehdään myös muun muassa sukellusharjoituksia, temppuilua uimamatolla, harjoitellaan merenneitouintia, melontaa ja vesipelastusta.

Vesisankarit-tapahtumiin on noin neljän vuoden aikana osallistunut 50 000 ihmistä. Kaikkiaan tapahtumia on järjestetty 242 ja kiertue on käynyt 122:lla paikkakunnalla.

Pelstusliivihaaste

Tämän vuoden teemana on pelastusliivien oikeaoppinen käyttö. Vesisankarit-koordinaatto Susanna Aulin kertoo, että järjestäjät haastavat osallistujat kokeilemaan kuinka nopesti pelastusliivit saa puettua vedessä. Voi olla, ettei se onnistu ollenkaan.

– Usein kuulee sanottavan, että pelastusliivien mukana oleminen riittää. Näin ei kuitenkaan ole. Haasteen tarkoituksena onkin herätellä niin aikuisia kuin lapsiakin huomaamaan, että vedessä liivien pukeminen on ihan uimahalliolosuhteissakin raskasta, hankalaa ja vie paljon aikaa, jatkaa Aulin.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Vesisankarit Kangasalan uimahalli Kuohussa sunnuntaina 26.1.2020 kello 10.15–12.30.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.