Miten Pihlajalinnan yt-neuvottelut vaikuttavat Kangasalle?

0
Pihlajalinnan irtisanomiset kohdistuvat pääasiassa johto- ja päällikkötehtäviin, mutta lopullisesti asiat selviävät parin kuukauden sisällä.
Kuvassa Lentolassa sijaitseva Kangasalan toimipiste.

Terveysalan yhtiö Pihlajalinna päätti kesäkuussa aloitetut yhteistoimintaneuvottelut. Noin 180 työtehtävää lakkaa, mikä tarkoittaa suurimmassa osassa irtisanomisia.

Pihlajalinna Oyj:n toimitusjohtaja Joni Aaltonen ei ota tarkemmin kantaa Kangasalan toimipisteen tilanteeseen.

– Henkilöstömuutokset painottuvat johto-, päällikkö- ja tukitehtäviin. Palvelutoimintoihin syntyy vaikutuksia, jos toimipisteitä yhdistetään, Aaltonen kommentoi.

Toimitusjohtaja kuitenkin toteaa, että yhtiöllä ei ole Kangasalan lähituntumassa muita toimipisteitä.

– Toimenpiteisiin ryhdymme parin kuukauden sisällä, ja sinä aikana informoimme myös henkilökuntaa, Aaltonen sanoo.

Yt-neuvotteluiden ulkopuolelle jäivät kokonaan kliinisessä hoitotyössä työskentelevät lääkärit. Tehostamisohjelmalla arvioidaan saavutettavan noin 17 miljoonan euron kustannussäästöt.

Pihlajalinnan tehostamisohjelma muuttaa myös johtoryhmän rakennetta. Kangasalalainen Teija Kulmala siirtyy yhtiön operatiiviseksi johtajaksi. Hänen päävastuunaan on Pihlajalinnan operatiivisen liiketoiminnanjohtaminen sekä myynti ja markkinointi.

Kulmala on aiemmin toiminut Pihlajalinnan Väli-Suomen liiketoimintajohtajana. Hän jatkaa edelleen Jämsän Terveys Oy:n ja Jokilaakson Terveys Oy:n toimitusjohtajana. Hän on ollut Pihlajalinnan palveluksessa vuodesta 2016ja konsernin johtoryhmän jäsen vuodesta 2018.

Kangasalan lääkärikeskuksessa toimii noin 20 työntekijää ja kymmeniä ammatinharjoittajia. Suoraman toimipisteessä sijaitsevat muun muassa lääkärin vastaanotto, työterveys, laboratorio ja fysioterapia.

– Kangasalan lääkäriasema on vilkas toimipiste, ja siellä on viikonloppuisin lääkäripäivystys, Kulmala kuvaa.

Pihlajalinna on yksityinen sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottaja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.