Mobilia sai 100 000 euroa Kulttuurirahastolta – miljoonia suomalaisten museoiden uudistumiseen

0
Mobilia säätiö sai Kulttuurirahastolta 100 000 euroa Tietä kansalle -hankkeeseen. Kuva on museon Volvo-päivästä vuodelta 2015. Kuva: Mobilia

Suomen Kulttuurirahaston hallitus on myöntänyt Museovisio-apurahat kymmenelle museolle eri puolille Suomea. Mobilia-säätiön Tietä kansalle –hanke sai 100 000 euroa.

Tietä kansalle -hanke havainnollistaa Mobilian näyttelykävijälle visuaalisin ja lisätyn todellisuuden keinoin teiden kehittymistä ja tienrakentamisen nopeutumista. Näyttely vastaa muun muassa kysymyksiin miten tiet ovat syntyneet ja ketkä teillä ovat kulkeneet. Tavoitteena on havainnollistaa myös tulevaisuuden teitä.

Mobilia-säätiölle myönnetyllä 100 000 euron apurahalla toteutetaan näyttelyn lopullinen visuaalinen suunnittelu, fyysinen ja digitaalinen rakentaminen sekä tekniset toteutukset materiaaleineen.

Yhteensä museoiden uudistustyöhön ohjattiin kolme miljoonaa euroa 100 000-500 000 euron suuruisina apurahoina.

Kävijämäärät kasvat, lisääkin mahtuu

Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha tähtää siihen, että yhä uudet kävijät löytäisivät museot entistäkin kiinnostavampien sisältöjen avulla. Kaksivaiheisen apurahahaun toisen vaiheen apurahat olivat haettavina elokuussa 2019, ja apurahaa voi käyttää vuosien 2020-2023 aikana.

Museoiden kävijämäärät ovat nousseet viime vuosina, mutta samaan aikaan museoiden toimintabudjetit ovat rajalliset. Museovisio-apurahalla Kulttuurisäätiä haluaa luoda mahdollisuus museoiden sisällölliseen uudistumiseen ja nimenomaan kävijäkokemuksen parantamiseen.

Suurin yksittäinen apuraha, 500 000 euroa, myönnettiin Suomen Metsämuseosäätiölle Suomen Metsämuseo Luston ydinnäyttelyn ja museon konseptin kehittämiseen. Metsämuseon Ytimessä-hankkeen tavoitteena on tuottaa laaja, yhteiskunnallista ymmärrystä lisäävä ja elämyksellinen ydinnäyttely.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.