Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Mobilian ranta saa eroosiosuojauksen

Suunnitelma Mobilian automuseon ranta-alueen kunnostuksesta on valmistunut ja nähtävillä kunnan verkkosivuilla.

Uutiset - 1.12.2017 kello 7.00
Kangasalan Sanomat
Mobilian ranta saa eroosiosuojauksen
Mobilian rantamat saavat ensi vuoden aikana eroosiosuojauksen, jotta rantapenger kestäisi paremmin aaltojen kuluttavaa vaikutusta.

Tärkein uudistus on rantaviivaan rakennettava eroosiosuojaus, joka vähentää veden aiheuttamaa rannan kulumista.

Rannan kunnostus muokkaa jonkin verran nykyistä rantaviivaa. Suunnitelma sisältää myös joidenkin puiden poistamisia rantaviivan tuntumasta.

Eroosiosuojauksen pohjana toimii sekä vesirajan alapuolelle että yläpuolelle ulottuva suodatinkangas. Kankaan päälle tulee kerros karkeaa louhetta ja hienorakenteisempaa mursketta.

Kunnostustyö vaikuttaa rantaviivan lähellä kulkevien polkujen sijaintiin. Lisäksi tarkoitus on rakentaa rantaan Mobilian pääsisäänkäynnin kohdalle näköalatasanne.

Ranta-alueen uudistaminen on mukana kunnan ensi vuoden rakennussuunnitelmassa.

Mobilian alueen suunnitelma on julkisesti nähtävillä 1.12. saakka. Samalla aikataululla ovat nähtävillä myös Jokirannantien ja Maijakaisantien katusuunnitelmat.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös