Muistokirjoitus: Kuntapolitiikassa vaikuttanutta Harri Hanwegia jäävät kaipaamaan perhe sekä suuri ystävä- ja tuttavajoukko: ”Harrilla riitti aina aikaa kanssaihmisille”

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Harri Hanweg piknikillä kotipihalla vuonna 2020.


Harri Johan Gerhard Hanweg, yrittäjä ja arvostettu kuntapoliitikko Kangasalta menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen kotonaan 11.3.2023 läheistensä läsnä ollessa.

Harri syntyi 22.7.1950 Helsingissä, jossa vietti myös vaiherikkaan nuoruutensa. Harri lähti jo nuorena miehenä Saksaan opiskelemaan tekstiilialaa ja hän tekikin pitkän työuran erilaisissa tekstiilialan yrityksissä.

Kangasalle Harri muutti vuonna 1984, jonne hän perusti omansukkatehtaan ja pyöritti sitä lopulta menestyksekkäästi aina yli 70-vuotiaaksi asti.

Politiikasta Harri kiinnostui jo nuorena, ja yhteiskuntamme vähempiosaiset olivat aina lähellä Harrin sydäntä. Erityisesti hänet tullaan muistamaan siitä, että Kangasalle hän perusti paikallisyhdistyksen, Kangasalan Perussuomalaiset Ry:n, ja oli itse vuonna 2008 ensimmäinen perussuomalainen kunnanvaltuutettu.

Harri istui valtuustossa lopulta kolme kautta, aina vuoteen 2021 asti, jolloin perussuomalaisten valtuustoryhmä oli Harrin johdolla kasvanut jo yhdeksään valtuutettuun ollen jo kaupungin kolmanneksi suurin valtuustoryhmä.

Harri Hanwegin merkitys Kangasalan kaupungille ja kaupunkilaisille näkyy vielä tänäkin päivänä. Politiikassa varoja ja resursseja pyrittiin aina ohjaamaan Harrin ohjeistuksella erityisesti lasten ja nuorten oppimisen-, harrastamisen, ja hyvinvoinnin hyväksi, ja vapaa-ajallaankin hän lahjoitti tekemiään sukkia muiden muassa virolaisten lastenkotien pieniä varpaita lämmittämään.

Harrilla riitti aina aikaa kanssaihmisille, ja hän viihtyikin torikauppiaana parhaiten rupatellessa ihmisten arkiasioista sukkien myynnin lomassa.
Siellä hän sai parhaimman käsityksen siitä millaisia murheita tavallisilla ihmisillä on, ja tätä toreilta kerättyä oppia käytettiin aina mukana päätöksenteossa.

Vuonna 2021 Harri palkittiinkin Kangasala-mitalilla, pitkän ja ansioituneen kaupunkilaisten eteen tehdyn työnsä vuoksi.

Silloin kun Harri ei ollut työssä tai politiikan parissa, aikaa vietettiin usein puuhastelemassa lasten ja lastenlasten kanssa. Harri oli myös innokas moottoripyöräilijä ja karavaanari. Aina oli hyvä sää suunnata vaimon, Birgitan, ja Rasmus-koiran kanssa leirintäalueelle, tai tuuletella ajatuksiaan moottoripyörällä ajellessa, vailla varsinaista määränpäätä.

Rakkaan Birgitta-vaimon lisäksi Harria kaipaamaan jäävät lapset Rami, Susanne ja Markus, kuusi lapsenlasta, seitsemättä innolla odottaen. Lisäksi Harrin sydämellistä persoonaa jää kaipaamaan suuri joukko ystäviä ja tuttuja.

Aviomies, isä, isoisä, ystävä ja Kangasalan Perussuomalaisten perustaja sekä pitkäaikainen puheenjohtaja on nyt poissa. Mutta perinnöksi Harri Hanweg jätti meille ison määrän rakkautta, ja erityisohjeen siitä kuinka aina ollaan heikompien puolella. Tätä perintöä on kunnia jatkaa.

Harrin muistoa kunnioittaen:
Jari Leino
Harrin ystävä ja Kangasalan perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.