Museo jättää rahaa ympärilleen

0

Auto- ja tieliikennemuseo Mobilia kerää rahaa tulevalle Rallimuseolle uusin keinoin, joukkorahoituksella.
Käytännössä se tarkoittaa, että kuka tahansa voi osallistua museon rakentamiseen omalla rahapanoksellaan.
Summa voi olla isompi tai pienempi, kuten toisaalla tässä lehdessä kerrotaan. Tällä hetkellä kasassa on 14 000 euroa.
Mobilian hanke on virkeä esimerkki siitä, että asioita voidaan toteuttaa myös uudenlaisilla toimintatavoilla ja saada ihmisiä innostumaan asiasta jo ennakkoon.

Kangasalla on useita museoita, automuseoitakin peräti kaksi. Mobilian lisäksi toinen tunnettu autoalan museo on Vehoniemessä.
Muutama vuosi sitten ilmestyi Vaasan yliopiston toteuttama tutkimus, jossa selvitettiin museoiden taloudellista vaikutusta omassa ympäristössään.
Tutkimuksen mukaan museoilla on huomattava taloudellinen vaikutus alueellaan.
Matkailija jättää jälkeensä keskimäärin 50 euroa per henkilö. Summa vaihtelee sen mukaan, piipahtaako matkailija vain kahvilla ohikulkiessaan vai yöpyykö hän. Koko kansantaloudelle museoiden lasketaan tuovan useita satoja miljoonia euroja.

Kangasalla valitetaan sitä, että keskustassa ei ole enää hotellia. Hotelli Urku palveli aikansa, kunnes sulki ovensa vuonna 2011.
Uuden hotellin rakentamisesta uimahallin viereen on puhuttu jo vuosia, mutta hanke ei ole edennyt.
Kangasalla on paljon vuokramökkejä sekä kuntoutuskeskus Apila, jossa matkailijakin voi kallistaa päänsä tyynyyn. Yösijoja kyllä löytyy, mutta ne ovat hajallaan toisistaan eri puolilla kuntaa.
Hotellin perustaminen ei ole ihan pieni asia, minkä vuoksi sitä saatetaan joutua tässä taloudellisessa tilanteessa odottamaan vielä kauan.
Sinä aikana on oleellisempaa keskittyä rakentamaan tänne muita houkuttelevia matkailukohteita. Makuusijoja löytyy sitten vaikka naapurikaupungista.
Oleellisempaa onkin, että matkailijat saadaan ylipäätään tälle seutukunnalle.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.