Museoajoneuvopäivä vie linjan 40B poikkeusreitille Mobiliassa lauantaina

0
Mobilian retrohenkinen Toyota Corolla on täydellinen esimerkki 1970-luvun harrasteajo-neuvosta. Kuva: Mobilia / Petra Kotro

Linjan 40B Mobilian vuorojen tilapäinen päätepysäkki sijaitsee lauantaina 10.6. kello 10–16 Kustaa Kolmannen tien ja kirjaston kohdalla olevan katoksen kohdalla.

Mobiliassa vietetään lauantaina 70’s Arjen Klassikot -tapahtumaa. Alueella on autotapahtuman vuoksi runsaasti liikennettä ja kadun varteen pysäköityjä autoja.

Tapahtumassa voi bongata ajoneuvoja, jotka olivat hyvinkin tuttuja näkyjä tien päällä 1970-luvulla. Retrohenkisyys näkyy myös aikakauden mukaan pukeutuneiden harrastajien vaatetuksessa.

Noin kello 13 Mobiliaan saapuu Ajoneuvojen Vuosisata -kulkue. Kyseessä on Pirkanmaan seudun ajoneuvokerhojen yhteinen ponnistus arvokkaiden museo-, perinne- ja harrasteajoneuvojen esittelemiseksi suurelle yleisölle.

Harrasteajoneuvon voi nyt myös voittaa arvalla, sillä Mobilia luopuu vuokrakäytössä olleesta vuoden 1971 Toyota Corollasta. Arpojen tuotto käytetään Mobilian liikennepuiston polkuautojen uudistamiseen.

Kansallista museoajoneuvopäivää vietetään Kangasalla myös Vehoniemen automuseossa, jossa Vehoniemen pienoismallipäivän vieraaksi saapuu kolme alan harrastajaa. Tarinoinnin aloittaa noin kello 11.20 Hannu Pekkarinen, joka kertoo peltilelujen keräilystä ja valottaa hieman myös sitä, miten hinnat muodostuvat.

Seuraavaksi Pertti Aromaa kertoo keräilyharrastuksensa kulusta, ja noin kello 12 Jonatan Hilska puhuu pienoismallin valmistuksesta, idean­ syntymisestä, lähdemateriaalin hankkimisesta ja itse mallin rakentamisesta.

Lopuksi keskustelu on vapaa.

Kansallinen Museoajoneuvopäivä lauantaina 10.6. kello 11 alkaen Mobiliassa ja Vehoniemen automuseossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.