Koti Kolumni Musiikkia maailmalle Kangasalta

  Musiikkia maailmalle Kangasalta

  0

  Opiskellessani Kangasalan lukion musiikkilinjalla olen saanut tutustua moniin todella lahjakkaisiin tuleviin muusikoihin.

  Lukion tekemä Hullu prinssi -musikaali, musiikkilinjan opintokonsertit ja -matkat sekä muut projektit ovat saaneet minut vakuuttuneeksi siitä, että Kangasala tulee enemmin tai myöhemmin tunnetuksi monien muusikoiden kotikaupunkina.

  Kangasalla on suurta potentiaalia musiikin saralla, jos se vain pääsee valtakunnan tasolla läpi. Mutta mistä tämä potentiaali Kangasalla oikein sitten kumpuaa?

  Kangasalan lukio on profiloitunut musiikkia painottavaksi lukioksi musiikkilinjan ja muutaman vuoden välein tehtävien musikaalien myötä.

  Lukion musiikkipainotteisuus on varmasti yksi syy siihen, että Kangasalle opiskelemaan hakeutuvat nuoret ovat usein hyvin musikaalisia, ja heissä on paljon potentiaalia.

  Meidän lukiossamme omaa osaamistaan pääsee ilmaisemaan oikeastaan kuka tahansa, jos vain sitä itse haluaa. Ja siihen onkin mielestäni pyrittävä, että kaikki saavat tilaisuuden. Näin musiikilliset lahjat pääsevät oikeuksiinsa.

  Musiikin monipuolinen harrastaminen on Kangasalla mahdollistettu hyvin monien eri tahojen toimesta.

  Esimerkiksi Pirkanmaan musiikkiopisto, Kangasalan Pikkupelimannit, monet kuorot sekä yksittäiset musiikin opetusta tarjoavat tahot mahdollistavat monelle nuorelle musiikkiharrastuksen täällä kotipaikka­kunnallamme, joten nuorten muusikoiden ei tarvitse lähteä muualle musiikin perässä.

  On erinomaisen tärkeää, että Kangasalla oleva laaja musiikinharrastustarjonta säilyy, tai jopa kasvaa jatkossa, jotta musiikillinen kilpailukykymme säilyy.

  On hienoa saada olla mukana kangasalalaisessa musiikinteossa, ja on hienoa päästä viemään sitä myös Kangasalan rajojen ulkopuolelle.

  Mielestäni erityisen tärkeää on uskaltaa ja yrittää, sillä pääsee musiikinsaralla jo pitkälle.

  Musiikki kehittää meitä kaikkia, ja uskon että se antaa meille kaikille jotakin, mitä mikään muu asia ei voi antaa.

  Kannustan siis kaikkia pitämään ääntä ja tekemään musiikkia, erityisesti juuri Kangasalla!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän