Musta maa ei näy säästönä kaupungin kukkarossa teiden kunnossapidon osalta

0
Aura-autoja ei ole tänä talvena toistaiseksi juuri Kangasalan teillä tarvittu.

Kaupungin teknisen keskuksen suunnittelija Antti Nikkinen kertoo, ettei lumeton talvi tuo kaupungille oikeastaan säästöä teiden ja katujen kunnossapidosta.

Urakoitsijoiden kanssa on solmittu hoitourakkasopimukset. Kaupunki maksaa yrityksille saman verran riippumatta siitä, onko töitä paljon vai vähän.

Päinvastaisiena talvina, joina luntaon hyvin runsaasti, lisäkorvaukset voivat kuitenkin tulla kyseeseen.

pieniä säästöjä voidaan ajatella saatavan siitä, että rahaa ei kulu koneiden polttoaineisiin, eikä kalusto kulu käytössä.

– Lisäkorvauksia kaupunkivoi joutua maksamaan silloin, jos urakoitsijoilla on esimerkiksi kohtuuttoman paljon lumien poiskuljetuksia kiinteistöjen pihoilta, Nikkinen selittää.

Nikkinen toteaa, että pieniä säästöjä voidaan ajatella saatavan siitä, että rahaa ei kulu koneiden polttoaineisiin, eikä kalusto kulu käytössä.

Palkkakulut kuitenkin juoksevat. Normaalisti esimerkiksi kenttien jäädytys ja latuhommiin tarvittavat työntekijät on vain valjastettu muihin tarpeellisiin varautumis- ja huoltotöihin.

Aurausbuumia tuskin tulossa

Nikkinen ennustaa, että ainakaan isosti talvi ei enää ehdi auraajia tänä talvena työllistää.

– Helmi- ja maaliskuu ovat toki usein kylmimmät kuukaudet ja saattaa jonkinlainen pakkasjakso vielä tulla. Maaliskuun loppupuolella aurinko alkaa kuitenkin lämmittää ja kevät tulee vastaan, hän toteaa.

Nikkinen ennustaa, että liukkauden torjunnassa teiden kunnossapitäjillä sen sijaan riittänee vielä hommaa kevään mittaan.

Lue auraajien mietteitä vähälumisesta talvesta: Vähälumisena talvena auraajien työt ovat vähissä – urakkasopimus turvaa toimeentulon

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.